maanantai 25. helmikuuta 2013

Projekti - lähiruokaa


Lähiruuan tavoite on että raaka-aineet ovat valmisettu mahdollisimman lähellä valmistus- ja kulutuspaikkaa, eli tässä tapauksessa lähiruuan ainekset tulevat joko omasta maasta tai omalta kylältä.

Raaka-aineet

 Omasta maasta tai lähimetsästä
(kauden mukaan):
persilja, tilli, pinaatti, rosmariini, peruna, kanamunat, sipulit, purjot, kesäkurpitsat, raparperit, mehut, maito, vuohenjuusto, avomaankurkut, kanttarellit, mustikat, ruohosipulit

Tavoiteet 2014 kesälle:
+kaalit, valkosipulit, lantut, porkkanat, minitomaatit

Haaveet:
Hunaja, porsaanliha, auringonkukanöljy, kerma, voi, itsejauhettu vehnä/kaura


Mahdottomuudet:
Suola, pippuri, kahvi


Reseptit lähiruualle:

3. kuhakeitto (riippuu naapurin saalista ;)
4. hauki-pinaattipyörykät
5.raparperipiirakka
6.
Minkälaisia lähiruokia sinä teet?

4 kommenttia:

  1. En voi muuta sanoa kuin että VAU!

    VastaaPoista
  2. Syön kyllä possua, valitettavasti, mutten voisi omaa possua teurastaa. Itkisin silmät päästäni! Paljon tuotat ruokaa itse.

    VastaaPoista
  3. Enhän toki minäkään itse teurastaisi possua :) Siihen täytyisi pyytää apua kyläläisiltä. Mutta paljon mielummin söisin onnellista possua kun kaupasta saatavaa tehokasvatettua possua, joka ulkoilmaa ei ole nähnytkään :/

    Kiitos laura..vielä kun saisi sen kellarin niin olisi mahdollisuus syödä lähiruokaa muulloinkin kuin elokuussa :D

    VastaaPoista
  4. Lueskelin tässä lehtijuttua yhdestä perheestä joka vietti vuodessa aina yhden omavaraiskuukauden. http://kotiliesi.fi/lehti/viisi-euroa-paivassa-ruokakauppaan#rate Ei kuulostaisi hullummalta :) Tosin kaupungissa edes suomalaisella ruualla pärjääminen näyttää vähän heikolta http://nyt.fi/20130215-rehellisen-suomalaisen-leivaen-rukiit-tulevatkin-ulkomailta/ :/

    VastaaPoista