Hevosten ruokinta-automaatti

 Kukkani nyörit eivät antaneet periksi varsinaiselle ruokinta-automaatille, joten ostin ruokinta-ajastimen. Onneksi hevosille ei ole pahemmin eroa tippuuko heinät kaapista vai putoaako aamuyöstä katosta ylimääräinen heinäpussi.

Edylle riitti pari harjoituskertaa heinäpussin tipautuksesta, mutta Wallua katosta tipahtava pussi epäilytti hieman enemmän. Nyt molemmat ovat kuitenkin tottuneet aamu neljän ylimääräiseen heinätarjoilluun.

Pihatossa ajastimen voi asentaa porttiin, jolloin tiettyyn aikaan portti aukea ja hevoset pääsevät alueelle, jonne on viety etukäteen heinät.

Feed-X:in ajastimet eivät vaadi sähköä eli ne toimivat väännettävän munakellon tavoin. Ajastimia on kuudelle ja kahdelletoista tunnille. Perusajastimen saa Kirahvi Oy:stä reilulla 150 eurolla. Erilaisiin tarpeisiin ajastimia löytyy vajaaseen 400 euroon asti.

Ajastimen koukusta lähtee kaksi eri köyttä. Yksi menee katon kautta Edyn pussille ja toinen Wallun heinäpussille. Ajastin on rakennettu 2kg kuormalle, mutta kuormaa voi keventää lisäämällä väliin väkipyörän.

 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari