tag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post958053968995383524..comments2024-02-05T11:53:22.645+02:00Comments on Harmaa torppa: SäilöntäkurssiHarmaan torpan emäntähttp://www.blogger.com/profile/03825119645862495192noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-63873306656593985922014-12-08T14:27:47.920+02:002014-12-08T14:27:47.920+02:00Juu tuo joulunlapsi kampanja on kuulunut jouluihin...Juu tuo joulunlapsi kampanja on kuulunut jouluihini jo vuosia. Mikä sen ihanampi tapa aloittaa jouluvalmistelut :) Tuo perinteinen uunitapa on käsittääkseni nimeltä uuni umpiointia ja hyvin toimii sekin. Käsittääkseni sisällöstä enempi riippuu säilymisaika kuin umpiointitavasta. Molempiin löytyy sieltä täältä reseptejäHarmaan torpan emäntähttps://www.blogger.com/profile/03825119645862495192noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-16082320799377611292014-12-06T23:43:26.956+02:002014-12-06T23:43:26.956+02:00Tessan Blogista tänne hypähdin ja luin jutun Opera...Tessan Blogista tänne hypähdin ja luin jutun Operaatio Joulunlapsi.Moni harmitteli etteivät ehtineet siihen mukaan.Patmokselle voi tehdä lahjoituksia ja jos sen haluaa kohdentaa lapsille niin viestikenttään lapsityö.Molemmin tavoin on tehty,tietty kenkälaatikko on varsinkin lasten kanssa tehdä tosi konkreettinen ja ihana.<br />Säilönnästä;sillä perinteisellä purkit uunissa kuumaksi systeemillä säilönyt,sisällöstä riippuen osa täytyy säilyttää kylmässä,eli siinäkö ero umpioimiseen?Nekö säilyy huoneenlämmössä/kellarissa?Anu.https://www.blogger.com/profile/12282763737494880854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-52302363306591614042014-12-05T13:16:32.749+02:002014-12-05T13:16:32.749+02:00Kiitokset kommenteista :) Noita Ahlmannin kurssej...Kiitokset kommenteista :) Noita Ahlmannin kursseja täytyy tarkkailla. Rivinvälistyksissä oli jotain häikkää mitä en saanut korjattua.. mutta ilmeisesti jaksoitte silti lukea loppuun saakka :)Harmaan torpan emäntähttps://www.blogger.com/profile/03825119645862495192noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-62241654533995732832014-12-02T19:57:12.697+02:002014-12-02T19:57:12.697+02:00Hyvä postaus, kiitos!Hyvä postaus, kiitos!Keskeneräinenhttps://www.blogger.com/profile/05723725176056670075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-74709004602735754632014-12-02T17:15:59.333+02:002014-12-02T17:15:59.333+02:00Brittein saarella, laiskoja kun ovat, steriloidaan...Brittein saarella, laiskoja kun ovat, steriloidaan purkit ja kannet niin, että huljautellaan purkin sisällä viinaa, brandyäkö lie ollu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14499965437285850208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-11334085867957804992014-12-02T07:59:23.186+02:002014-12-02T07:59:23.186+02:00Hyvä hyvä. Säilöntä kiinnostaa aina eikä aina harj...Hyvä hyvä. Säilöntä kiinnostaa aina eikä aina harjoituksesta huolimatta mene aivan putkeen. Mysteeri on, miksi joku purkki homehtuu samasta käsittelystä huolimatta. Jossain vaiheessa joku bakteeri vain lipsahtaa kädestä tms. Mutta ei anneta sen masentaa. Kiitos!Tessa / Vehkosuohttps://www.blogger.com/profile/14750772743547221600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-71909415727177590552014-12-01T21:57:53.041+02:002014-12-01T21:57:53.041+02:00Taas oli tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos :)Taas oli tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-59489805948978136092014-12-01T20:06:58.815+02:002014-12-01T20:06:58.815+02:00Antti Rönkä kommentoi säilöntäaiheista kirjoitusta...Antti Rönkä kommentoi säilöntäaiheista kirjoitustani ja linkkasi muutaman säilöntälinkin! Käykää katsomassa, itsellenikin siellä oli uusia säilöntämenetelmiä: http://pientilanukko.blogspot.fi/2014/11/puolukkasurvosta-luonnon-omilla.html (linkit löytyvät kommenttikentästä)<br /><br />Tässä vielä markettan mainitsemat Ahlmanin koulun ruokakurssit: http://www.ahlman.fi/ruokakurssi Kannattaa seurata ja käydä tarkistamassa ajoittain, tuonne tulee tarkenpaa tietoa sitten, kun kursseille alkaa ilmoittautuminen.<br /><br />Vielä nämäkin... http://www.ahlman.fi/luonnonyrttipoimijakurssi http://www.ahlman.fi/tilamaidonjatkojalostuspientilan ukkohttps://www.blogger.com/profile/14519462149314870855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-63681446048021677392014-12-01T19:01:15.376+02:002014-12-01T19:01:15.376+02:00Kiitti hyvistä resepteistä! Ainakin menee heti kok...Kiitti hyvistä resepteistä! Ainakin menee heti kokeiluun noi valkosipulit! Olen käynyt omavaraisuus koulutuksen ja villiyrttipoimija koulutuksen Tampereella, Alhmannin koulutuskeskuksessa. Sieltä kyseltiin, että minkälaiset kurssit kiinnostaisivat jatkossa. Monet kurssilaiset olivat juuri sitä mieltä, että säilöntäkurssi olisi mahtava. Koska monelta on juurikin jäänyt esim. umpiointi kokeilematta. Omakasvattamat "jutut" on vienyt niin paljon aikaa ja vaivaa, että ne olisi kiva saada mahdollisimman hyvin talteen ja vähän eritavoilla säilöttynä. Saas nähä, järkkäävätkö ensi vuonna moista säilöntä kurssia!markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2005156690160581360.post-23073684835285110842014-12-01T17:26:56.998+02:002014-12-01T17:26:56.998+02:00Vau, hyödylliseltä ja hauskalta kuulostava kurssi....Vau, hyödylliseltä ja hauskalta kuulostava kurssi. Olen itse tiiviöinyt omenahillopurkkeja äitini oppien mukaisesti: ensin lasipurkit ja kannet laitetaan uuniin kuumenemaan muutamiksi minuuteiksi. Sitten kauhotaan kiehuva hillo niihin ja väännetään kuumat kannet tiukkaan kiinni. Tälläkin konstilla menevät niin tiiviiksi, että välillä on miesväelläkin vaikeuksia saada kantta myöhemmin auki. Eli lusikankärjellä paineen päästäminen vasta avaa kannen. Pilvihttps://www.blogger.com/profile/09453882507599623279noreply@blogger.com