Mehupullojen pesu

Hei lukijat,

haluaisin tietää miten te pesette mehupullonne? Pesetkö mehupullot heti käytön jälkeen ja syksyllä lisäät mehut pestyihin pulloihin? Vai liotatko ja kuummennatko pullot uusiksi ennen pullotusta?

Martathan ohjeistavat pullojen pesun jälkeen yön yli liotuksen kylmässä vedessä ja sen jälkeen pullojen kuumennuksen uunissa.

Itselläni on tapana huuhdella käytetty pullo ja jättää se laatikkoon odottamaan pesua. Laatikon täytyttyä kutsun itseni kaverilleni kylään ja käytän hänen tarpeeksi isoa lavuaaria pestäkseni pullot. Tänä vuonna ostin pulloilleni kuivatustelineen jotta sisälle ei jää yhtään tippaa huuhteluvettä. Kuivatuksen jälkeen pakkaan pullot takaisin laatikkoon ja ennen mehustusta täytän saunalla ison vadin kylmällä vedellä ja liotan pulloja siellä ja sitten kuumennan pullot vielä uunissa. Tästäkin huolimatta noin 10% mehuista (joskus enemmänkin) homehtuu pinnasta. Syyllisenä olen pitänyt huonoja muovikorkkeja ja siitä syystä olen siirtynytkin kumikorkkeihin, mutta välillä nekin ovat saaneet homeen pintaan joten kysynkin teiltä, että miten te teette pullojen pesun ja mehujen pullotuksen?

Yt. Harmaan torpan emäntä


Kommentit

  1. Meillä pullot pestään käytön jälkeen ja tuppo talouspaperia suuhun tukkeeksi kun on kuivaneet. Minä en kuumenna pulloja, enkä hillopurkkeja koskaan. Olen niin monta kertaa räjäyttänyt niitä kun olen täyttänyt kuumalla mehulla tai hillolla. Minä liotan Atamonia kuumaan veteen ja sillä huuhtelen purkit ja pullot. Pyyhkäsen myös Atamonivedellä täytön jälkeen pullojen ja purkkien pinnat. On toiminut hyvin!

    VastaaPoista
  2. Käytän mehupulloina Lidlin lasisia appelsiinimehupulloja joissa on metallikorkki. Pesen pullot heti käytön jälkeen. Ennen täyttöä kuumennan pullot 100 asteeseen uunissa, en huuhtele tai liota. Kun täytän pullon, täytän sen piripintaan niin ettei jää vaahtoa. Laitan heti päälle palan tuorekelmua ja korkki heti päälle. Kun kaikissa lavuaarissa olevissa pulloissa on korkki, valelen ne kiuhuvalla vedellä. Tällä systeemillä ei ole koskaan mehupullot homehtuneet, tosin en säilö mehuja koskaan koko vuotta. Satoaikaan laitan marjat pakastimeen ja keitän maijallisen mehuksi tarpeen mukaan. Valmiin mehun säilytän jääkaapissa. Mehuun laitan sokerin vasta kattilaan jonka kuumennan kiuhuvaksi ja sitten pullotan mehun.

    VastaaPoista
  3. Minä liotan pullot yön yli, kuumennan uunissa ja lasken mehun suoraan pulloon piripintaan, heti kuumassa vedessä liotettu kumikorkki päälle. Jäähtyessään mehun pinta laskee ja luo tyhjiön. Joskus minulla on korkin päälle ilmestynyt homepisteitä (kellarissa), mutta mehut eivät ole homehtuneet. Sokeria olen lisännyt joko marjojen päälle keittimeen, mutta viime vuosina olen tehnyt niin että laitan sokerin pulloon ja lasken mehun sen päälle. Tosin vähän aikaa pulloa täytyy käännellä ylösalaisin, että sokeri sulaa eikä jää paakuksi pullon pohjalle.

    VastaaPoista
  4. Minä pesen käytön jälkeen, kuivuttua laitan tyhjän pullon korkin kiinni ja varastoon. Jos pullo on päältä pölyinen käyttöön ottaessa huuhtelen sen ja kuumennan ilman korkkia uunissa. metallikorkkeja käytän ja ne kiehautan kuumassa vedessä kattilassa. Täydet pullot säilytän kyljellään (niinkuin viinipullot) kellarin hyllyllä.

    VastaaPoista
  5. Meillä pestiin heti käytön jälkeen ja atamon ennen pullotusta. tosin nyt ei enää ole pitkään aikaan tehty mehuja, sillä lapset juovat mieluummin vettä ja mehut jäivät käyttämättä.

    VastaaPoista
  6. Pesuu liittymättä. Ennen muinoin pentuna se home otettiin pois ja mehu juotiin normaalisti. Ja vielä kulkee.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

DIY maakellari