Harmaan torpan taustaa

Harmaa torppa tuli tämän emännän omistukseen vuonna 2010. Harmaa torppa on rakennettu 1940-luvulla. Harmaa torppa on ollut alunperin syytinkiläisten pääty ja talo kokonaisuudessaan on ollut paljon nykyistä suurempi. Tuo vanha osa on ollut luultavimmin 1700-luvulta. Se osa talosta kuitenkin purettiin 1950-luvulla ja entiset omistajat veivät sen mukanaan toiselle puolelle kylää. Siksi harmaa torppa näyttää katkaistulta talon palaselta. Kesällä 2010 harmaan torpan katto uusittiin, mutta muuta remonttia taloon ei ole vielä tehty. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus eristää yläkerta asuinkäyttöön.

Harmaan torpan piha on aiemmin ollut umpipihatto, mutta niistä piharakennuksista on jälkellä vain yksi aitta. Aitta on vuodelta 1765 ja sitä on siirretty ainakin kerran.

Kesällä 2012 aitan katto uusittiin ja maahan vajonnut kulma nostettiin ylös. Muutoin aitta on mitä parhaimmassa vierasmaja kunnossa.


Pihapiiriin kuuluu myös jälkikäteen vuonna 1953 rakennettu vanha navetta, joka on nykyään jaettu pienempään eläinten talliin ja isompaan harraste-osioon.

Kesällä 2011 pihaan rakennettiin myös uusi sauna. Tällöin harmaan torpan piiriin tulivat mukavuudet. Nimittäin saunalle tuli juokseva lämmin vesi. Sisälle taloon emäntä ei kaipaa juoksevaa vettä, mutta tallin läheisyydessä oleva vesipiste on eläinten kannalta mukava asia.

Kesällä 2013 harmaan torpan emännän on tarkoitus pystyttää pihaan rakoliiteri ja toisena haaveena on maakellari.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari