Projekti - nainen ja moottorisaha

Kun omistaa oman pihan ja myrsky kaataa puita, ne tarttis vähän niin kuin katkoa ja siivota pois kuleksimasta. Tähän voi a)pyytää joka kerta apua naapurilta tai b)opetella käyttämään itse sahaa (ja keksiä). 

Ajattelin opetella varmuuden vuoksi itsekin kaatamaan puita. Ensinsiksi pyysin joululahjaksi kypärän visiirillä ja kuulokkeilla sekä viiltosuojatut metsurin housut. Turvakengätkin olisivat hyvä juttu, jos löytäisi edes vähän sinnepäin olevaa pientä kokoa.

Seuraavaksi sitten tutkin saha-arvosteluja ja siinä vaiheessa sain kuulla, että naisen olisi hyvä ostaa itselleen sähkösaha. Sähkösaha?! Miten ihmeessä tämän kokoinen nainen jaksaa roudata puolentoista hehtaarin pihan toiseen päähän sähkösahan vaatiman johtokasan? Enkä kyllä mene salille sen takia vaan päädyin  ostamaan käytetyn stihlin 021 (nykyään 210). 


2tahti kone vaatii 2t bensaa eli joko sitä valmiiksi sekoitettua pienkonebensaa (2t)tai sitten voi sekoittaa itse öljystä ja 98 bensasta oman seoksen (tämä on joidenkin miesten mukaan suositeltavampi tapa). Seossuhde on 2% joten viiden litran kanisteriin tulee 1dl 2t-öljyä (motonetistä,primasta ym paikoista). Sahat vaativat myös yleisavaimen joka tulee yleensä sahan mukana ja joita miesten mukaan löytyy joka tallista..(todistin väitteen kylläkin vääräksi.)Yleisavaimella avataan moottorin poskessa (kuva vasemmalla alhaalla) olevat kaksi mutteria jotta päästään laittamaan laippa ja ketjut paikalleen..Ketjua varten pitää myös olla oikean kokoinen viila ja ketju pitää asentaa oikein päin laipan päälle ennen kuin se napsautetaan oikeaan kohtaan paikalleen. Yleisavaimen toisella päällä voidaan kiristää ketjua. 


Bensan lisäksi saha tarvitsee ketjuöljyä ja sitä kaadetaan terän vieressä olevasta korkista sisään.


Sitten kun sahassa nipussa ja bensat ja öljyt ovat sisällä voi sahan käynnistää.

Sthil käynnistyy seuraavalla tavalla:
1. paina kolme kertaa käsikahvan vieressä olevasta muovikuplasta
2. laita ryyppy täysille
3. (ensikertalaisten/ arkojen naisten versio: laske saha maahan ja astu jalalla taaemman käsikahvan päälle ja nykäise käynnistys narusta) tai ota saha käteen ja tempaisen narusta saha käyntiin.
4. saha käynnistyy ja käy 10 sekunttia jonka jälkeen se sammuu
5. nosta ryyppy puolikkaaseen asentoon ja käynnistä saha uudestaan (kohta 3)
6. anna käydä 20 sek.
7. paina liipasimesta jolloin saha siirtyy itsestään I-asentoon ja on valmis hommiin


...to be continued

Kommentit

  1. Noita pieniä turvasaappaita on, koulullakin oli mulle 36. Sinnekin sai laittaa pari villasukkaa.. :D Turvakengätkin kokoo 36 xD Multa vaan kyseltiin, että tehdäänkö niitä noinkin pieniä. Krhm kiitti :D
    T: Minttu :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari