Kohtuullisemman kuluttamisen vinkit 1. Luovu roskiksestasi tai ainakin sen käyttämisestä. Tällä tarkoitan pihalla olevaa talosi tai taloyhtiösi jäteastiaa. Voit vaikkapa luopua siitä aluksi vain pariksi viikoksi ja katsoa miten se sujuu. Omalla tontillani ei ole roskista joten a) en osta muovipusseja roskapusseiksi b)kierrätän kaiken mahdollisen ja c) mietin vähän kaupassa että mihin tämän kokoisen pakkauksen saan käytön jälkeen mahtumaan. Roskani siis vien leipäpusseissa milloin mihinkin yleiseen roskikseen johon eivät siis isot pussit mahdu. Viikossa muovijätettä tulee paljon vähemmän kuin ennen.
 2. Tee vaateinventaario. Levitä vaatteet (kaikki) olohuoneen lattialle ja tee niistä sitten kaksi pinoa. Toiseen ne joita et ole käyttänyt vuoteen ja toiseen ne joita käytät useammin. Tämän jälkeen sommittele useammin-pinkasta kokonaisuuksia ja selvitä onko sinulla vaatteita jotka muodostavat peruskokonaisuuden ja joita voi yhdistellä helposti keskenään. Sitten ota toisesta pinosta pari tärkeintä säilöön ja loput vie kierrätykseen (ja mieti samalla kuinka joku ilahtuu valtavasti juuri noista aarteista:)
 3. Siirry aineettomiin tai itsetehtyihin lahjoihin. Käytä lahjapaperina sanomalehtiä ja kierrätettyjä lahjanaruja.
 4. Ostaessasi uutta tavaraa, luovu jostain vanhasta tavarasta tai kahdesta.
 5. Tee lapsiesi kanssa yhdessä leluja.(maitotölkeistä yms)
 6. Siirry uudelleen täytetettäviin shampoihin, hoito-,pesu-ja tiskiaineisiin (esim. ecover-sarjat joita kannattaa kysellä eko- tai luonnontuoteliikkeistä sekä hyvin varustelluista punnitse ja säästä -liikkeistä)
 7. Vieraile kaatopaikalla. Vuokraa John Websterin elokuva Katastrofin aineksia. Nimestä huolimatta se on myös hyvin viihdyttävä elokuva.
 8. Vuokraa sähkönkulutusmittari ja selvitä sähkösyöpöt
 9. Kun käyt pesulla saunomisen yhteydessä, käytä suihkun sijaan pesuvatia :)
 10. Suunnittele viikon ruokalista etukäteen.

Kommentit

 1. Minäkin olen ajatellut alkaa käyttää suihkun sijaan pesuvatia. Täytyypä seuraavalla kauppareissulla ostaa sellainen. Vaateinventaariokin pitäisi tehdä, kiitos kun muistutit.

  Kerään hanasta vettä pulloon, kun odotan, että hanasta tulee oikean lämpöistä vettä. Tuolla vedellä kastelen kukat. Käytän kestositeitä ja -pikkuhousunsuojia. Puhdistan kasvot kestovanulapuilla. Ompelen vanhoista vaatteista uusia tuotteita.

  VastaaPoista
 2. Mäkin haluan kestovanulaput! Mulla kun ei ole tuota hanaa josta odotella lämmintä vettä, niin tuo ei oikein onnistu, mutta kanamunien keitinvedet voisin käyttää järkevämmin :) p.s pesovatiakin tärkeämpi ostos on sitten kuuppa jolla vettä saa läträtä :)

  VastaaPoista
 3. Voisin tehdä sulle lappuja. Onko väritoiveita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooh ihanaa! kaikki maanläheiset värit uppoo.. harmaa, beige, khaki.. :)

   Poista
 4. Ompas kiva blogi sulla! :) Olen näköjään melkein tunniksi uppoutunut sitä lueskelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) kiva kun löytyy ihmisiä, jotka jaksaa lukea mun sepustuksia :)

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari