Naisten aseenkäsittely- ja ampumataitokurssi

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää ympäri Suomea mielenkiintoisia ja todella edullisia kursseja. Bongasin heidän www.MPK.fi sivuiltaan päivän mittaisen aseenkäsittely ja ampumataitokurssin naisille (20e) ja ilmoittauduin heti mukaan. Jotkut kyselivät minulta, että mihin muka tarvitsen mm. käsiaseen käyttökoulutusta? Todennäköisesti en mihinkään, mutta koska minulla ei ole ollut aikaisempaa kokemusta aseenkäsittelystä tai ampumisesta aristelin vähän aseita ja ajattelin että siitä on hyvä päästä eroon ja tykkään muutenkin opetella uusia asioita. 

Kurssi järjestettiin Iittalassa ampumaradalla. Kurssilla oli 32 naista, joista alle kymmenen ei ollut koskenutkaan aseeseen aikaisemmin. Osa sen sijaan oli käynyt armeijan ja osa harrasti ammuntaa. 

Päivä alkoi ilmapallojen ja ampumataulujen kiinnityksellä radalle. Tämän jälkeen muodostimme 7 hengen ryhmiä joiden kanssa lähdimme kiertämään eri kouluttajien pisteitä, joissa kussakin kävimme läpi kyseisen pisteen aseen turvallista käyttämistä ja sitten vuorollamme jokainen ammuimme kyseisellä aseella. Kurssin puolesta saimme lainaksi kuulosuojaimet ja suojalasit, mutta omat korvatulpat olivat hyödyllinen lisäsuojaus varsinkin jos on aiemmin kärsinyt tinnituksesta.

Kurssilla ammuimme tarkka-ampujan kiväärillä (TRG 308 äänenvaimentimella, sekä toinella 308 suujarrulla), saksalaisella rynnäkkökiväärillä ja Suomen armeijan käytössä oleva rynnäkkökiväärillä sekä kolmella erilaisella pistoolilla (joista itse ammuin flokilla)

Kouluttajamme olivat loistavia ja porukka mahtavaa ja ampuminen oli todella mielenkiintoista eli päivä oli erittäin loistava! Ainoa miinuspuoli oli kylmä sää tai lähinnä kunnollisen pukeutumisen puute. Parit housut ja takit päällekkäin eivät näemmä riittäneet, mutta sen vuoksi sauna maistui kurssin jälkeen vieläkin tavallista paremmalta :)

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari