Possuille ruokaa

Mun naskit osaa jo syödä kaukalosta...tai no useinmiten syöminen tapahtuu kaukalossa, mutta kuitenkin :) Lisäksi ne ovat kesyyntyneet niin että tulevat kiireen vilkkaa haistelemaan aidan vierellä norkoilevia ihmisiä ja mielellään maistelisivat saappaankin reunoja, mutta kiinni niitä ei saa, ei sitten mitenkään :D Onneksi ovat kuitenkin pysyneet aitauksen sisällä, joten kiinni niitä ei ole tarvinnut saada mistään pihamaalta.


Kesäpossuja ruokitaa litistetyllä tai jauhetulla ohralla (tai ohra/kaura seoksella) ja kotiruualla tai osto tiivisterehulla tai kaikella näillä. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että possut syövät sitä mitä ihminenkin, eli ei raakoja perunoita tai raakoja järvikaloja. Jauhot ja rehu tulee turvottaa lämpöisessä vedessä tai mieluuten keittää velliksi padassa ja lisätä joukkoon esimerkiksi porkkanankuoria.


Olen saanutkin luvan hakea kuorijätettä kylämme riistapellon kuorikaatopaikalta ja sen lisäksi ihanat kyläläiset ja naapurit ovat tuoneet possuille herkkuja :) (kuvassa portailta löytynyt herkkulaatikko sekä possujen iltapala padassa)Kommentit

 1. Olipa tuhti tietopaketti, nämä kolme postausta yhdessä läjässä. Vähän rupesi houkuttelemaan tuo öljypuristin.

  Isällä oli aikoinaan kesäpossuja, ja hän sai lähiviljelijöiltä kakkosluokan perunaa ilmaiseksi niin paljon kuin possut jaksoivat syödä. Isolla padalla niitä keitteli aina parin päivän satsin kerrallaan. Jauhoapetta lisäksi, sekä rikkaruohoja. Hyvänmakuiset possut tuli heistä. Teilläkin näyttää olevan mukavasti tilaa possujen kirmailla. Vähän erilaista elämää kuin tehotuotannossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kesälomalla en paljon ehtinyt päivittää. Minäkin saan naapurista vuotisia perunoita possuille :)

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari