Projekti - biorynaamista tuholaistorjuntaa kasvimaalla

Kasvimaallani kasvaa jokunen yrtti ja sipuli, mutta myös useampi ei-toivottu kasvi- ja eläinlaji kuten rikkaruohoa ja muurahaisia. En kuitenkaan tohtisi käydä sotaan kaupan myrkyillä, joten googletin luonnonmukaisia vaihtoehtoja. 

Testi nro 1. Kanelia muurahaisten pesiin. Päivä yksi: havaittavissa paniikkia ja munien siirtelyä, tosin vaikutusta lienee ollut myös pesien pöyhinnällä :P


Testi nro 2. Tuhkaa lantun ja nauriin lehdille (on going project)


Testi nro 3. Etikka/suola/tiskiaine liuosta kasvimaan käytävien rikkaruohoille. Vaikutus: MAHTAVA. Jo muutamassa tunnissa kasvi kellastui ja kuoli pois :) seuraus > ostamaan lisää rajamäen väkiviinietikkaa :DTältä näyttää vesiheinä muutaman tunnin jälkeen myrkytyksestä :)

Resepti oli täältä:

Kommentit

 1. Etikka siis saattaisi toimia kivilaattojen välissä, ettei tarttis aina olla nyhtämässä millon mitäkin laattojen välistä änkeävää kasvia. Täytyypä kokeilla. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos etikkavinkistä. Löysin muutamia viikkoja sitten mainoksen Nekon etikkahappopohjaisesta bio-torjanta-aineesta. En ole ehtinyt sitä vielä ostamaan, joten aion kokeilla sinun etikkaseostasi. Toivottavasti se tehoaa yhtä hyvin vuohenputkeen

  VastaaPoista
 3. Olen muuten itsekkin kokeillut biodynaamista viljelyä, kasvien torjuntaa ja maanparannus juttuja...kuunkierron mukaan ym.
  Mielenkiintoinen alue ja kasvimaan koostumus parani silminnähden... :)
  Jos aikaa ja kiinnostusta riittää..tietohan löytyy ihan varmasti.

  VastaaPoista
 4. Kuulin, että kuoriaisille olisi vieläkin ekologisempi myrkky : nokkosvesi. Kasa nokkosia liotetaan vuorokauden vedessä ja sitten kaadetaan vesi kasvien päälle, jossa on kuoriaisia.

  Ja mäntysuopaliuoksella lähtee kirvat.

  Mutta aivan ihana blogi ja samasta elämäntyylistä haaveilen itsekkin. Ukko on vielä vähän onneni tiellä.. Katsotaan, katsotaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Nokkosien suhteen olenkin täysin omavarainen ;) ja tsemppiä sinne haaveiden toteuttamiseen.. pikku hiljaa on se täälläkin toimiva periaate

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari