Projekti - kanalan ja kuttulan kalkitseminen

Ohjeet maalauskalkin sekoittamiseen täältä.

No ei mennyt sekään ihan kuin strömsössä :D mutta kuten kaikkien näiden uusien maalaisjuttujen kanssa, pikku hiljaa opetellen eteenpäin :)Tyhjensin kuttulan ja kanalan viimeisistä pehkuista pihalle. En sitten ihan tarpeeks tarkkaan hinkannut lattiaa puhtaaks, mutta sinne päin ainakin.

Sitt hain sammutettua kalkkia, sekottimen (joka oli ihan liian tehoton), sekoitusämpärin ja vettä sen pohjalle ja suojalasit sekä hengityssuojankin pistin viä päälle. Vinkkinä mulle kerrottiin, että vesi laitetaan ämpäriin ekaks ja sitten vasta kalkki tai muuten se voi possahtaa..Ja si vaan sekotin siitä vellin ja hain matonpesuharjan (varrellisen) ja suihkin kalkkivellin lattiaan...


Lopputulos näytti tältä:
no tärkeintä kai on että mahdolliset pöpöt kuolee ja elukat on tyytyväisiä puhtaisiin pahnoihin ;)

ja sitten vähän turvetta kuttulan lattiaan ja kanalaan tällä kertaa puruja.


Eli nyt voi syksy tulla :)
Kommentit

 1. Pari vuotta sitten me kalkittiin kellari ja mä taisin sivellä sen maalipensselillä. Siis oikeestaan niinku maalasin sillä vellillä. Sen kanssa pitää olla tosi varovainen ettei roiski silmiin. Suojalasit on ihan hyvät tuossa hommassa, ettei silmät vaurioidu :)

  VastaaPoista
 2. Miks mä en oo tienny, että sulla on blogi? Onneks tää viimein löyty.. :) Terkkuja työmaakaupungistasi lähettää Brudi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa Brudi! Tervetuloa lukijaksi :) Mulla on muuten sulle vieläkin pöydällä odottamassa puolukkasinaapin-resepti :)

   Poista
 3. Ehkä se pitäis julkaista täällä, maistuis varmaan muillekki! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari