Päkätit

Eihän mun lampaita pitänyt ottaa, mutta kun kaksi mukavaa uuhta halusivat muuttaa mun luo, niin suunnitelmat muuttuivat lennossa. Tallissa olikin sopiva karsinanpaikka valmiina ja laitumella tilaa parille ylimääräisellä eläimelle, niin päätös ei ollut kovin vaikea. Enää jää nähtäväksi antavatko hemmotellut vuoheni niille armoa. Toki tilaa on sen verran, että lampaat mahtuvat väistämään, eikä laitumella ole riitoja tullut, mutta kun kyse on herkuista tai yhdessä laitumelta talliin siirtymisestä, täytyy kuulemma lampaita pomottaa. Onneksi vuohilla ei ole sarvia ja onneksi lampaat ovat kooltaan vuohia suurempia.


Oikeasti kuvaus oli hivenen haastavaa kun huomiosta kateelliset vuohet yrittivät tunkea syliin ja syödä kameran narun ja saappaan reunani.


Kommentit

 1. No mutta, kohta en pysy enää laskuissa, kuinka monta eläintä sulla on.. Onnittelut uusien lampaiden johdosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän eläimiä ole kuin 8+1 :) ja tietty minä, jonkin sortin bäkätin kanssa ;)

   Poista
 2. huvittavaa kun vuohi yrittää tunkea lähikuvaan ettei lampaat vaan sais enemmän huomiota :D hyvä puoli lienee et lampaat ei oo niin huomion perään. noi on ihan saman väriset kuin mun 2 ekaa lammasta Alma ja Ulla oli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisitpä vaan muut kuvat :D hyvä jos karvan verran näkyi lampaita.. kameran naruakin piti syödä ja saappaan varsiani ;)

   Poista
 3. Alussa oli Vehkasuon sivuilta tänne löysin ja lukijaksesi kirjauduin...:)

  VastaaPoista
 4. Meillä käy vuohten kans yleensä juuri toisinpäin- kuvassa näkyy vaan takapuolia ja häntätupsuja :) Ehottoman hyvä blogi, omakin pyrkimys on mahdollisimman suureen omavaraisuuteen ja varautuminen on aina mielessä, siksipä varmaan joululahjahankintalistalle päätynee jotain tuolta Varmuusvarastostakin, aivan huikea valikoima heillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Joo mä oon ihan ihastunut varmuusvarastoon :) viime jouluksi kokosin kaverille oman seikkailu-metallilaatikon ja sisältöä tilailin mm. varmuusvarastosta.

   Poista
 5. Ei vitsi! Lueskelin eilen tätä sun blogia ja tuli ajatus, että sustahan pitäis ehdottomasti tehdä oma tv-ohjelma vastineeksi Tanskalaiselle maajussille! Hitsi vieköön, olis hienoa kun meidän oma "Frank" ois vielä nainen! :)

  Tosi kiva blogi sinulla, lukijaksi jään ehdottomasti! Meillä on ihan hirveä vuohi-kuume ja tämän postauksen luettuani vakuutuin siitä, että lampolan eristäminen+remppa nousi kiireellisyys&to do -listalla aika ylös. Mietityttää vaan se, että pääseekö sitä sitten enää koskaan minnekään lähtemään, kun niitä eläimiä on. Olisi tosi kiva kuulla, miten sinä järjestät mahdolliset "lomitukset".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D heh, juu olisihan se ihan unelmaa olla Suomen Frank+ie, mutta taidan olla auttamattomasti jäljessä. Frankhan on maalta ja osaa vaikka mitä!! Mä olen lähes kokonaan kaupunkilainen ja vasta niin alussa että!

   Tervetuloa lukijaksi! Yritän kirjoitella jotain mielenkiintoista tänne :) Saako kysyä, miten olette päätyneet eristämään lampolan? Mulla on vuohet ja kanat eristetyllä puolella (vaikka ei vuohetkaan sitä vaatisi) ja lampaat ovat tallin kylmällä puolella, jossa hirsiseinien suojassa viimalta ja sateelta..

   Juu en mä lomaile enää ollenkaan :D Kesällä saa helpommin vanhempia ja naapureita lomittamaan kun vuohella on kesällä kili alla eikä tarvitse lypsää. Kanat eivät tarvitse hoitoa joka päivänä, ja kesäisin vuohet ja lampaat tarvitsevat laitumelle vain vedet ja kivennäiset...

   Poista
  2. Herranje, sähän osaat jo vaikka mitä! Jos omien sanojesi mukaan olet vasta alkutekijöissä, niin mitä ihmettä mahdatkaan taitaa vielä muutaman vuoden jälkeen, kun oikein kunnolla pääset "maalaistumaan"! Kyllä tässä itse ehtana "maalaisena" kalpenee sun projektien rinnalla :D

   Tuosta lampolan eristyksestä; Mä en oikeastaan ole tajunnut miettiä sen eristyksen tarpeellisuutta lainkaan! Olen pitänyt sitä jotenkin ihan selviönä, mutta sekö voisi mennä ihan silläänsän ilman eristyksiä.. Johan sitten nopeutuisi tässä aikataulut mahdollisten määkijien suhteen. Pieni kanalauma (+kukko) nyt on tarkoitus ottaa ensi keväänä. Asumuskin odottelee jo lampolan vieressä (vanha leikkimökki, joka täytyy vaan eristää talvea varten)


   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari