Kevät ja lauantaitusailut

Tänään ohjelmassa oli tusausta:) Se ei ole sinänsä mitään erikoista, sillä ohjelmassani on lähes aina tusausta ;) Tusaus on siis sitä kun aloitetaan kymmentä asiaa yhtäaikaa, ilman pakkoa saada mitään valmiiksi. Tusaaja voi aloittaa yhtä ja hetken perästä huomata tekevänsä jotain ihan muuta. Eikä siitä tarvi edes potea huonoa omaatuntoa, sillä se on virallista tusausta.


Tänään tusailin maanparannuksen ja trimmailun merkeissä. 


Lappasin lantaa kasvimaani kehikkoihin ja lisäsin päälle vanhat ikkunat jotta aurinko vauhdittaisi kompostoitumista. Saa nähdä toimiiko maanparannukseni..

Lisäksi kaivoin esiin talven tuhkani ja seuloin niistä naulat pois. Tästä tulee myöskin lannoitetta kasvimaalle.


Omenapuut ja pensaatkin saivat tänään osakseen vähän trimmausta. En tosin koskaan ole pitänyt omenapuiden leikkauksesta, sillä vaikka mitä ohjeita luen, en ymmärrä miten noista mun parista vanhasta rääkästä saisi sen näköisiä (kuin esimerkiksi mitä naapurissa on!) Mutta ehkäpä noi viime syksynä istutetut taimet yllättää ja kasvaa juuri oppikirjojen mukaisesti ;)
Alkutalvesta lampaani saivat "osastot" niin että kahden karsinan välissä on eteinen, josta on suoraan kulku ulos porsaiden aitaukseen ja josta saa halutessaan väliaikaisesti kolmannen karsinan. Tällä hetkellä pojat majailevat toisessa karsinassa (Kulta-Jaska sai siis kaverikseen Giksun eli kilinän) ja tiineet mammat majailevat toisessa. Karitsoinnin aikaan tytöt varmaankin saavat yksiöt ja pojat joutuvat väliaikaistilaan. 


Päivät pojat viettävät possujen 100m2 aitauksessa, jossa ne välillä riehuvat ja välillä vaan makoilevat auringossa.

Kommentit

 1. Voi vitsi miten hyvä kasvimaakikka! Täytyy testata. Meillä on kasvimaa-asiat vasta ajatuksen tasolla. Olen ihan untuvikko noissa hommissa. Pari vuotta hirsitalon emäntänä on mennyt vasta osa-aikaisesti (koti myös kaupungissa) ja pihamaalle ei olla vielä ehditty tusaamaan, kun aika on mennyt sisällä laitellessa. Haaveena olisi viettää maalla enemmän ja enemmän aikaa, joten tämäkin alkaisi olla ajankohtaista. Mielenkiinnolla odotan sun tuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin tän kikan kaveriltani ja nyt kans jännityksellä odotan auttaako ikkunat muhimisessa :) Mä oon aina keväisin innostunut kasvimaasta ja suunnitelmat on kovat ja oon mä viä kesäisinkin, mutta jotenkin kummassa kesäisin se aika menee ihan johonkin muuhun.. mutta nyt taas tavoitteet korkealle :D

   Poista
 2. Jaahas, en tiennytkään olevani luontainen tusaaja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin joskus nuoruudessa kuvittelin virheellisesti olevani kärsimätön ja keskittymiskyvytön sekä nopeasti kyllästyvä kunnes sain selville että olenkin erittäin laadukas tusaaja ;) Tervetuloa tusaajien joukkoon! Onnea on olla luontainen.. joidenkin tarvii iha opetella tätä :P

   Poista
 3. Tykkään tusauksesta ja hyvä, että tiedän sille nyt nimenkin;) Tuopa onkin hyvä keino kompostoinnin kiihdyttämiseen. Tuota voisi tusatessaan myös kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tusaus on kyllä ihanaa <3 ja kun on oma piha ja torppa ni ei kukaan voi tulla kieltään tusausta! :)

   Poista
 4. Tusaus on mukavaa. Keväällä ja kesällä voi hyvin mennä ulos ilman mitään työsuunnitelmaa, ja aina on jotain mieleistä hommaa.

  Lampaiden asunnot näyttävät hienoilta ja samaten possuaitaus. Olikos teillä noissa kaikissa peruselementtinä trukkilava? Ja hyvin on kestänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu trukkilava on yksi naisen parhaista rakennuselementeistä :) Tuolla porsasprojektin postauksessa alimmassa kuvassa näkyy toi lavojen vahvistusrakenne.. possut kun työntää enempi alhaalta. Toki ruokintapaikan kohdalla on hyvä olla tukea ylempänäkin kun siinä kuitenkin roikutaan. Sisäkarsinoilla on noita pystypatikoita ja ylätukia, sekä tietenkin ulkoseiniä josta lavat saavat tukea. Sisäkarsinoihin sain kyllä miehistä rakennusapua eli siks ne on noin suorassa :D

   Poista
 5. Sähän teet hienoo jälkee tuhkas kans. Mä vaan vilautan makneettia tuhkassa ja annan isotki kekäleet mennä puskien juurille. Hieno tuhka on sit kasvimaille.

  Omppu, niinku muittenki puitten leikkuu on ihan helppoo. Maks 1/3 oksist saa leikata ja pois otetaa suoraan ylös menevät, puun sisää kasvavat ja toisiaan hankaavat oksat sekä kilpalatva. Ei se ton vaikeempaa oo. Jotku meraakkaa liidulla katkottavat ja sit vasta leikkelevät.

  Mä aatelin et sul on johkii hyvät suhteet, kun sul noinpal on trukkilavoi ja niitten kehikoita. ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kauheen hyvät suhteet on ;) Kylällä on firma, jolta saa poistoon meneviä lavoja <3

   Poista
 6. Tusaus oli mullekin ihan uus teonsana, pitääpä ottaa käyttöön :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari