Mehiläiset ovat täällä!

Iik! :D


Onneksi mehiläisten tilauksessa oli tullut jokin sekaannus, mikä tarkoitti sitä etten saanut etukäteistietoa mehiläisten noutoajasta. Eipä tarvinnut jännittää kuin ajomatkan verran noutopaikkaan :) 

Siellä valkoinen jaoketötterö suljettiin verkolla, vesikatto otettiin pois ja nostettiin auton peräkonttiin. Kotona ne nostettiin lavalle oikean pesän viereen ja lentoaukon peittänyt verkko otettiin pois ja vesikatto laitettiin paikoilleen.

Seuraavana päivänä pikkuiset pääsevät omaan "lastenhuoneeseensa" ;) (joo en valinnut itse tuota vihreää sisustusväriä)
Kommentit

 1. Onnea mehiläistenpitoon, meilläkin eka pesä tänä kesänä ja tehtiin jo jaoke, eilen kova pörräys kävi molempien ympärillä. Toivottavasti osataan hoitaa ja saadaan kaksi talvehtivaa pesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miten kaukana teiän jaoke on emopesästä? :) joo mä en haaveile ku että noi ees selviytyis hengissä mun hoidolla :D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Onnea mehiläistarhurille! Tämä on ihan vieras maailma minulle, on todella jännittävää tutustua siihen tältä etäisyydeltä aluksi. Koska käytän 12 kg hunajaa vuodessa, voi tulla joskus ajankohtaiseksi harkita itsekin myös omaa tuotantoa. Raportoithan jatkosta!

  VastaaPoista
 4. Onnea mehiläisistä! Kovin helposti mehiläisiä ei kuitenkaan näytä hengiltä saavan, kun en minäkään vielä ketään ole onnistuntu menettämään (siis kokonaista pesää), muistat vain talvella huolehtia riittävästä ilmavaihdosta ja katsot että ruokaa riittää myös keväällä. Muusta melkein huolehtivat itse.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että joku järkevä aloitti yhdellä pesällä =D Mä taistelen tällä hetkellä siis viiden pesän kanssa. Ja ei. Ne eivät TODELLAKAAN huolehdi itse itsestään. Jos muuten ei ole stressiä missään tarjolla, niin hankkikaa mehiläisiä! =D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari