Separaattori ja kirnu - two in one

Tilasinpa sitten yhtenä kauniina päivänä Ranskasta veivattavan separaattori-kirnun. Idea oli loistava ja näin itseni sieluni silmmin veivaamassa kermaa ja voita käden käänteessa.Itse ostaminen ja toimitus sujuivat kuin leikki. Hyvin hoitaa hommansa Merry farm. Mutta.. sitten tuli vuoroon se kasaaminen. Kiva kun ohjeet on käännetty englanniksi vähemmän laadukkaasti jostain toisesta kielestä ja toinen vaihtoehto ovat venäjänkieliset ohjeet. Räjäytyskuvatkin olivat sitä tasoa, että arpominen jäi ainoaksi vaihtoehdoksi koota laite. Ja niin se sitten koottiin ja niin minä sitten eräänä (kärttyisenä) päivänä päätin koittaa sitä, sillä seurauksella, että maito levisi pöydälle, lattialle ja vähän kaikkialle. Hermot olivat siinä vaiheessa (muista syistä) niin kireällä, että nostin toisen hoitokoiristani pöydälle ja toisen lattialla olevan lätäkön viereen ja komensin niitä hoitamaan sotkut pois. Onneksi koirat tajusivat, että nyt on tosi kyseessä ja hoitivat homman nopeasti ja tunnollisesti. 

Hetkeen en halunnut koskea laitteeseen, mutta sitten minulle huomautettiin tiivisterenkaasta, joka varmaan kuuluisi jonnekin.. no sinne rummun allehan se kuului ja sitten loppui maidon vuotaminenkin.. tosin sitten loppui varta vasten hankittu tinkimaitokin.

No vastoinkäymiset eivät lopu siihen kun maito loppuu, vaan muutaman päivän jälkeen laitteen tiskauksesta, eräs vanhempi naishenkilö kyseli, että miten sen kuulan tiskaus onnistui. Hän kun oli lapsena joutunut tiskaamaan sitä osaa kyllästymiseen asti. Öö.. miten niin.. ai pitääkö se rumpu purkaakin?? No sinnehän maito oli jo ehtinyt jumahtaa, mutta onneksi tuo ihana ihminen suostui vielä kerran näyttämään rummun purkamisen ja pesun.

Tästä kokeilustahan puuttuu vielä täysin separaattorin säätö ja itse lopputuote..eli ei se kerma ja voi ihan "käden käänteessä" veivaudu..huah..mutta en aio luovuttaa.. vielä
Kommentit

  1. No onneks oli auttaja paikalla. Kyllä se siitä, ku sitkeesti vaa teet. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari