Kesä ja mehiläiset

Niin vaan se kesä on ohi ja mehiläiset ovat hengissä! :D Ne eivät ole karanneet (eli parveilleet) eivätkä kohdanneet mitään joukkotuhoa.

Koko kesän jännitin tuota parveilua. Mehiläiset voivat päättää muuttaa muualle, jos tilaa on liian vähän, tai jos ruokaa on alueella liian vähän. Alkukesästä kelihän oli vähän huono mehiläisille, mutta onneksi ne eivät olleet sitä mieltä, että me kerätään kimpsut ja kampsut mukaan ja muutetaan muualle :)


Mehiläisille ei kuitenkaan saa antaa liikaa lisätilaa käsittääkseni siksi, ettei kaikki energia mene uusien huoneiden sisustamiseen. Pääpaino hommissa pitää olla hunajan keruulla :) Toiseksi siis jännitin sitä, koska tilaa on liian vähän eli koska on oikea aika antaa uusi kerros talolle. Mehiläisten määrästä per kenno ja villirakenteesta voi päätellä tilan tarvetta. Villirakenne on kennon ulkopuolelle rakennettavaa kennostoa.

Tein keväällä superedulliset kaupat, jossa sain tällaista kalustoa
1. ruokinta-allas, 2. ruokinta-allas, 3.puinen talvikatto, 4. eriste talvikattoon, 5. puinen pohja (käännettävä), 6. puisia laatikoita ja kehiä, 7. puinen vesikatto, 8. laatikko minkä käyttötarkoitus ei ole auennut :D, 9. kolmen kehän käsinveivattava linko, 10. hunajasaavi, 11. hunajan vaivausvispilä (virallinen nimi on varmasti joku muu) 12. hunajasiivilä, 13. kaksi farrar-laatikostoa, 14. tämän sulkuristikon olinkin ostanut jo aiemmin, 15. langstroth kehä ja 16. katto.

17. kuoritahaarukka, 18. pesätaltta, 19. oksaalihapot, 20. hunajapurkkeja, 21.kehäpihdit, 22. savustin, 23. mehiläispako.Näiden varusteiden lisäksi hommasin itselleni haalarin ja pohjukkeita sekä puukehien osat ja näillä on sitten ensimmäinen kesä selvitty :)

Kommentit

 1. Vitsi toi kellari näyttää jo hienolta.

  Ja mehiläisjutut, alkaa olla sulla kohta monta juttua kohdillaan. Olen jotenkin niin aikaansaamaton tuon mehiläishomman kanssa. Parilla tutulla on ja olen niiden kautta vähän alkanut vieroksua työn määrää. Tosin mittakaava on heillä vähän toisenlainen. Itse en haluaisi rahaa tienata vaan saada vain omaan käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sanois että tässä yhdessä pesässä ois pahemmin työtä ollut, mutta näin alkuun jännitettävää kylläkin.. En mäkään kaipaa useampia pesiä, 1-2 on ihan sopiva määrä :) Hunajat tulee siis itselle..ja joululahjoihin :D

   Poista
 2. Jos tuohon mysteerilaatikkoon sopii nuo farrar kehät, sitä voi käyttää varmaan hunajakehien säilytykseen tai kun menet otamaan niitä pesistä saat mehiläisitä puhdistetut kehät sinne ja kansi päälle. Ja jos sulla on vain noita styroks laatikoita käytä sitten talvella ihmeessä sitä styroks kattoa pelkästään, silloin se laatikko toimii niin kuin pitääkin (ja tietty verkkopohja pitää olla). Vaan sehän on mennyt sulla kesä ihan erinomaisesti jos eivät ole päättäneet että on aika vaihtaa maisemaa, minulla yrittivät vaan onnistuin sen estämään onneksi, jännittävä mehiläisvuosi on kyllä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Suurkiitos mysteerin avaamistesta! Joo talvella käytän vain styroksisia, kesällä lisään puisia päälle..puiset on jotenkin sympaattisempia mutta styroksiset ehdottomasti helpompia kaikella tavalla :)

   Poista
 3. Onpa paljon kamaa! Pitäisi varmaan kirjoittautua sisään mehiläistieteelliseen tiedekuntaan, että joskus oppisi tuon homman.

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, näyttää aika monimutkaiselta minusta, mutta nostan hattua viitseliäisyydellesi!

  VastaaPoista
 5. Alussa tää tuntui ihan mahdottomalta rakettitieteeltä, mutta lopulta ei niin monimutkaiselta kuin miltä se näyttää ja vaikuttaa :) eikä tosiaan kovinkaan työlästä. Nämäkin varusteet olivat käytettyjä, mutta vain vähän käytettyjä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari