Hyvää muovitonta syyskuuta!

Syyskuu alkoi ja muoviton syyskuu-kampanja sen myötä. Lähdin mukaan kampanjaan katsomaan saanko vähennettyä muovin kulutustani.

Ensimmäinen päivä alkoi melko lupaavasti. Ostin apteekista deodorantin ja sokokselta kasvoveden lasipullossa. Ruokakaupasta sain maustamatonta jogurttia tölkissä ja leipää paperipussissa. Karkkihyllylläkin käväisin ja totesin että tässä kuussa ei voikkaan syödä muuta karkkia, kuin fazerin suklaalevyjä tai irtokarkkeja. No kunhan salmiakkeja saa silloin tällöin, niin pysyn järjissäni ;)

Toisena päivänä suuntasin sitten kulkuni lihakauppaan ja ostin omaan rasiaan metwurstia. (Nam!)

Kolmantena päivänä aloin miettimään oivariiniä..sitä ei sitt voi ostaa leivän päälle..sitten googlasin voipaketin kääreet ja kyllä -se sisältää paperia, alumiinia ja muovia :/ Täytyyköhän pyytää jotain kaveria kylään ja pistää pystyyn veivaustalkoot.. separaattori ja kirnu viuhumaan..

Mites te muut? Vietättekö muovitonta (muovittomampaa) syyskuuta?

Kommentit

 1. Moi!
  Täällä on koitettu kanssa starttailla muovittomampaa syyskuuta. Tämän päivän saldo: kauppareissun tehnyt mies, joka muisti ostaa leivän paperipussissa mutta karkkia ja raejuustoa muovipakkauksessa - ja nämä kulkeutuivat kotiin muovikassissa :D ehkä se tästä vielä itse kullakin, kun homma vähän rutinoituu ;)

  Hyvä idea tuo omaan lihakaupasta omaan rasiaan ostaminen! Täytyykin mennä purnukka ojossa kaupahalliin lihakauppiasta morjestamaan.

  VastaaPoista
 2. Yritetään! Tällä viikolla olen käynyt kahdesti kaupassa ja molemmilla kerroilla muistanut ottaa tarpeeksi kangaskasseja mukaan, yleensä kun ne tuppaavat unohtumaan. Vihannesosastolla sorruin ja otin hedelmäpussin. Tosin punnitsin vihannekset erillään ja tungin lopulta siihen samaan pussiin kaikki. Myyjätär katsoi vähän pitkään ;)

  VastaaPoista
 3. Ei tällaisessa muovimaassa kyllä täydelliseen muovittomuuten kukaan pääse, mutta hyvä jos vähänkin vähentää :) Mä jätin eilen ostamatta rahkan vaikka mieli teki..

  VastaaPoista
 4. Muovi ahdistaa aina minua, joten valinnat on sisäänrakennettuja ja kaupassa ne ruuat onkin jo muodostunut sen mukaan. Ostan esimerkiksi voin papereissa, koska siinä on vähiten sitä muovia kuitenkin. Ja mitä muovipakkauksissa ostan, koitan käyttää muovin ainakin jollain tavalla toisen kerran. Ihan pihiyttänikin. Juusto on yksi hankalista, kun se on muovissa, jolla ei paljoakaan tee käytön jälkeen. Tsemppiä muovittomuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä. Osittain olen aiemminkin valinnut hyllystä tuotteita muovittomuuden perusteella, mutta nyt halusin petrata vielä enemmän..Eilen tuli ostettua greippi, jogurttia ja leseitä.. Ensi viikolla lähden isoon kauppaan metsästämään juustoa joko omaan rasiaan tai paperiin.. (wish me luck :)

   Poista
 5. Mulla hajosi sanomalehdestä taiteiltu roskapussi tänään portaikkoon ja oli sikanoloa keräillä siinä naapureiden nähden terveyssiteitä, kissankakkaista hiekkaa ja muuta kotitalousjätettä. Porras jäi aika sotkuun ja hajuun. Luulen että yksin vaatteiden pesuun meni koko kuukauden muovittomuussäästö.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari