Muovittomasti ruokakaupassa

Muovittomuus ei ole ollut helppoa, varsinkaan Motonetissä ja rautakaupoissa, eikä edes ruokakaupoissakaan, mutta yksi ilahduttava kauppareissu viime viikolle mahtui. 

Kävin nimittäin Citymarketissa ostamassa tiskiltä leikkelettä. Myyjän tiedustellessa ottaisinko jotain muuta, vastasin, että juustoa kyllä tekisi mieli, mutta kun ne ovat teillä muoviin pakattuja. Tämän johdosta sain kertoa kolmelle myyjälle muovittomasta syyskuusta ja sain jopa epäilevän entisen teurastajan muuttamaan mieltänsä oudosta syyskuustani;) 

Keskustelun lopputulos oli se, että he leikkasivat minulle isosta goudasta palan ja tavallisuudesta poiketen pakkasivat sen minulle papariin. (Onhan tuossa paperissakin vähän muovia, mutta vähemmän kuin pelkässä muovipakkauksessa). Kiiteltyäni lihatiskin myyjiä suuntasin kulkuni leipäosastolle ja löysin kuin löysinkin yhden paperipussiin pakatun leivän!

Cremé fraichea kaipaisin, kun mieleni tekisi coleslawia, mutta vielä en siihen sortunut.. yhteen smetanapurkkiin olen kyllä jo sortunut..
Tässä siis vähemmän muoviset ostokseni

Iloinen yllätys on ollut UrteKramin luomuketsuppi lasipullossa! Ja tietenkin takuusinappi - dijon

Grillauskastikkeitakin saa lasipulloissa, vaikkakin muovikorkeilla.

Entäs oletteko te tehneet jotain muovittomia löytöjä ruokakaupasta? Tai kenties kauppaa mistä saisi cremé fraichea kartonkitölkissä :D ?

Kommentit

 1. Aika hyvä tsemppi sulla päällä muovittoman kuukauden eteen! Itse olen pyrkinyt lähinnä vaan välttelemään muovipusseja. Coleslawiin laitan usein myös turkkilaista jugurttia, kävisikö se? Purkki on toki muovia, mutta ainakin tiskattavissa ja uusiokäytettävissä esim. ruuan tähteiden säilytykseen jääkaapissa ja marjanpoimintaan.

  Tuulos Rievä on muuten maailman paras leipä! <3 Pari kertaa haettu suoraan kotimyymälästä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! jos kokeilen tota feikki-turkkilaistajogurttia ekaks :) Käytän kyllä noita oikean turkkilaisen jogurtin purnukoita uusiksi, lähinnä lypsykippoina, mutta niitä tulee siltikin ihan liikaa..

   Poista
  2. Kiitos ideasta! Tuli ihanaa salaattia :)

   Poista
 2. Mä oon niin onnekkaassa asemassa, että haen possuille hävikkiä vain muutamasta lounasravintolasta omilla ämpäreilläni :)

  VastaaPoista
 3. katsoin joskus dokumentin suomalaisesta perheestä joka päätti elää vuoden? ilman muovia. siitä asti olen asiaa usein päässäni pyöritellyt ja onpa se vaikuttanut joskus valintoihinkin, etenkin hedelmä/vihannesosastolla sitä monesti miettii että pakkoko nämäkin on muka muoviin pakata. hienoa, että joku viitsii muovitonta elämää kokeilla, itseltäni se ei ole vielä onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin saman dokumentin (Katastrofin aineksia) :) Itse toivoisin, että muovista tulisi kallista, niin kallista että sen turhaa käyttöä alettaisiin miettimään.

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari