Ohjasajon opettelua


Ystäväni pyysi minut viikonloppuna luokseen opettelemaan ohjasajoa ja minähän menin. On se vaan haastavaa kun on kytkintä, jarrua ja kaasua opeteltavana ja vielä pitäisi pystyä katsomaan sinne minne haluaa mennä. No vielä en päässyt niin pitkälle, vaan katse oli lähinnä urhean ponin takapuolessa, mutta uskon että harjoituksen myötä, minäkin voin oppia tämän ajotavan :)

Kaasu ei toimi polkimesta vaan maiskautuksen ja ohjien läpsäytyksellä ajoneuvon takapuolelle. Läpsäytys tehdään enemminkin ranteen sivuliikkeellä kuin ranteen ylösalas-liikkeellä. 

"Kytkimen" virkaa hoitaa ohjat ja jos ohjat pääsevät löysälle voimansiirto voi loppua ja vielä lisäksi ohjattavuus häviää..ajokki voi lähteä minne sitä huvittaa..

Jarru toimii siten, että ohjista annetaan tasainen pidäke, joka lopetetaan heti kun ajokki pysähtyy. Käsijarruja näissä ei ole. Jos ajokki alkaa valua syliin, tulee painaa hieman kaasua.

Peruutusvaihden löytyy jarrun ja ranneliikkeiden yhdistämisestä. Ohjilla tehdään pienen pientä "sahaavaa" liikettä pidäkkeen yhteydessä, jolloin ajoneuvo alkaa peruttamaan.

Ajoneuvon ei haluttu venkoilu erinäisiin suuntiin (esim heinäpaalin suuntaan)estetään vetämällä vastaohjasta. Banaanin muodossa ajoneuvo ei viitsi edetä haluamaansa suuntaan.

Voi olla, että nämä opit eivät ole ihan oikein opittuja, mutta tällainen kuva mulle ainakin jäi ensi kerran jälkeen ;)

 

Kommentit

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari