Haaveena muoviton keittiö

ja haaveen mahdollistajana matkassa mukana Greenlily :)Monet lukijani ovat varmaan huomanneet hienoisen muovivastaisuuteni. Ainakin sen huomasi Greenlily-nettikauppa, joka tarjosi minulle testattavaksi Ekolounasrasiasettiä:) 

Tietentahtoen en heitä muovisia tarvikkeitani pois, mutta jos jokin hajoaa niin pyrin korvaamaan sen teräksellä/puulla tai emalilla. Keittiöni näyttääkin jo osaltaan aika mukavasti muovittomalta, mutta yksi asia mikä minua on häirinnyt ovat pakasterasiat. Jostain googletin lasipurkkien pakastusta, mutta en päässyt siitä oikein selvyyteen. Toinen ehdotus olisi pakastaa maitotölkkeihin, mutta niiden pesu ja keräily/säilytys tuntuu vielä vähän hankalalta (pienessä keittiössä jossa ei ole juoksevaa vettä). Näin ollen olen yhä käyttänyt muovisia pakasterasioita, jotka sentään ovat uudelleen käytettäviä, toisin kuin mini-grip-pussit joita huono emäntä ei pese uutta käyttöä varten:(

Tähän kuitenkin tuli loistava ratkaisu ihan sattumalta kun Greenlily lähetti minulle testattavaksi ruostumattomasta teräksestä olevat lounasrasit. Niillä nimittäin voi myös pakastaa! Myyjän mukaan sitä voi käyttää pakastamiseen kunhan välttää nestemäisten elintarvikkeiden pakastamista siinä sillä siinä ei ole eristeitä.


 Lounasrasioiden kuoren sisältä löytyy "lunch study" jonka mukaan:
 • 100 miljoonaa lounasateriaroskaa heitetään pois joka vuorokausi
 • 20 biljoonaa lounaspakkausta joutuu kaatopaikalle joka vuosi
Mutta Eco-lounasboxi on 
 • 100% kestävä ja uudelleenkäytettävä
 • Sopii tiskikoneeseen
 • Ei sisällä myrkkyjä
 • Ei BPA:ta
 • Ei lyijyä
 • Ei muovia
Tässä kuvin testitulokset pakastamisesta :) Toimii, ja on todellakin kylmä  :D

Kommentit

 1. Toihan on vähän kuin ne kiinalaisten eväsrasiat!
  Hieno on, mutta meikäläisellä kun on aina melkein lämmitettävää ruokaa eväänä töissä, toi ei käy mikroon!
  Olen lopettanut vallan pakastuspussien käytön. Marjat pakastan Ortex:in muovirasioihin, joita on tullut hommattua varmaan 100! Miehen mielestä vähättelen! Mutta kun ne kerran hankkii, ne kestää ikuisuuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mikroon ei kannata laittaa ellei kaipaa jotain suurempaa ilotulitusta :P Ortexin matalia muovirasioita mäkin viimeks ostin just sen takia että pääsisin pusseista eroon, mutta ei ne oikein istu koonsa puolesta pakastimeeni niin ettei tulisi hukkatilaa..

   Poista
 2. Vau, hienot rasiat! Noitahan voisi ajatella itellekkin eväskäyttöön, justiin oli puhetta, että pitäis löytää jotkut eväsrasiat, niin ei tarttisi aina pusseja käyttää. Yhdet lasiversiot löysin, mutta nää vois olla varmaan kevyemmät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton kylmyys on kyllä yks lisäetu.. meinaan että tollanen kun viilentyy niin se ei heti lämpiä :) Oon kyllä tyytyväinen noihin :)

   Poista
 3. Kiva että greenlily saa olla mukana haaveesi mahdollistajana muovittomasta keittiöstä!:) Jos haluaa ruokalaatikon jota voidaan laittaa mikroon ja uuniin, greenlilystä löytyy myös sellaisia: http://www.greenlily.fi/fi/tuotteet/lasinen-ruokalaatikko-08-l

  VastaaPoista
 4. Onpa hienot. Itsekin tykkään lasista, emalista, keramiikasta jne. enemmän. Muutenkin sistustuksessakin tykkään villasta, puusta, metallista, teräksestä, keramiikasta jne. tekokuituja ja korkeakiiltoista viilua jne. enemmän. Aitoa olla pitää :)

  VastaaPoista
 5. Haluan. Kiitos vinkistä. Siivosin vastikään alakaapin muovihelvettiä ja ajattelin, että täytyy olla jokin muu ratkaisu. Tosin pakastamiseen tarvitsee edelleen rasioita, mutta kun edes jääkaappisäilytykseen löytyisi lasiset tai teräksiset.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari