Kevään ompelukurssi

Kevään ompelukurssi alkoi nimellä tuunauskurssi. Alkuun vähän mietin, että mitä ihmettä haluan tuunata, mutta sitten tajusin ne kaikki käytöstä pois livahtaneet vaatteet, mitä laatikostoissani majailee. On sellaisia ihania villapaitoja, jotka ovat käsittämättömästi vyötärön kohdalta lyhentyneet (hyi teitä!) ja sitten niitä mekkoja jotka ovat pesussa lyhentyneet sekä niitä ihania vaatteita, joissa on joko maalia tai öljyä, joten niitä ei voi käyttää, mutta ei ole näemmä voinut heittää poiskaan.

Kasasin kaikki ei-sopivat vaatteeni ja vähän muidenkin vanhoja vaatteita ja kassi-alman tavoin marssin tuunauskurssille :)

Kuuden tuunauskerran jälkeen saldo näyttää tältä:


1. Kuolleista lempifarkuistani valaskala ja ruokalappu.. (valaskalalle löytyy ohje netistä, mutta ei kaavoja! ja sehän tuotti harmaita hiuksia tällaiselle ei-käsityöihmiselle, mutta ehkä sen valaaksi tunnistaa..

2. Lepattava villapusero korjattu käyttökelpoiseksi

3. Miesten 2XL-kokoisesta pesukoneessa huopuneesta villapaidasta tuli uudistettiin paita mun kokoiselle4. Villapaidasta: pipo, kauluri ja  kertakäyttösilakka :D (hioista saisi vielä säärystimet)
Kommentit

 1. Kyllä sen valaaksi tunnistaa :) Tosi hienoja töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos kehtaan antaa tuon jollekin lapselle lahjaksi niin aina siihen voi lisätä nimilapun mukaan.. hei olen ryhävalas :P

   Poista
 2. Ihana valas! Ja silakka! Voi että! Mää en osaa yhtään ommella, tarvitsisin tollasta kurssia. Tosin heittelen kyllä niin surutta käytöstä poistettyja vaatteita kiertoon, ettei meillä kyllä hirveesti olisi mitään tuunattavaakaan. Mutta ainahan sitä voisi kirppiksiltä jotain edullista hommata jatkokäsittelyä varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole ompeluihmisiä, mutta onneksi tuon kurssin opettaja on ihan mieletön ompeluihme..osaa mitä vain ja korjaa ihan mitkä vain "apua, mä leikkasin vahingossa näin" - erheet :D Eteenpäin multakin suurin osa vaatteista menee, mutta jotkut ovat liian rikki annettavaksi, joten niistä tulee hyvää materiaalia ja tuo villapaitakin oli vaan niin kiva etten ollut vielä luopunut siitä :)

   Poista
 3. Tuo on tosihieno valas! Ja tosi taitavahan sinä oot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhäkin sanoisin että mulla on tosi taitava ope ;) mutta kyllä mä kehityn tässä ohessa. Hei osaan tehdä jo napinlävenkin koneella!

   Poista
  2. Kiva lukea noin innostuneiden tekijöiden kirjoituksia ja myös katsoa kuvia;-) itse on työpäivien jälkeen niin voipunut että hyvä jos jaksaa syödä saati sitten tehdä mitään kivaa

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari