Kevätkuulumisia

Harmaan torppa alkaa pikku hiljaa heräämään kevääseen. Jostain syystä tahti on ollut verkkainen. Edes kesälle ei ole suunnitelmissa montaa rakennusprojektia. Maakellarin viimeistely ja saunan terassi ovat toki suunnitelmissa.Kevät näkyy torpalla myös vieraiden määrän lisääntymisessä :) Pienin tulokkain pääsi tekemään tuttavuutta Wallun kanssa.


Wallulle kuuluu muutoin hyvää paitsi, että sen geenit eivät kelvanneetkaan tammojen ilahduttamiseen, joten sille on nyt varattu aika ruunaukseen. Siitä on tietysti hyöty myös isommaksi kasvaneen egon kanssa, vaikka yhä se on helppo orivarsa :)


Lumen alta on paljastunut piha, joka näyttää kuin sitä ei olisi haravoitu syksyllä ollenkaan, joten emäntä on harjoittanut hartialihaksiaan haravoinnilla ja pienellä kirvesjumpallakin.

Pääsiäisenä harmaassatorpassa nautittiin viimme kevään karitsaa (nam!) ja pässipoikien taljatkin tulivat sopivasti pääsiäiseksi takaisin muokkauksesta.
Pääsiäisen alla emäntä löysi surukseen Taneli-kukon kuolleena, joten pääsiäiseksi tytöille haettiin uusi kukko, joka sai tumman ulkomuotonsa ansiosta nimekseen Julio (tuttujen kesken huulio ;)
Kasvimaankin on saanut odottaa suunnittelijaansa. Mutta purjojen ja tomaattien esikasvatuksen emäntä ulkoisti tänä vuonna äidilleen ja itse laittoi multaan vain kaalia ja kokeiluna punasipulin siemeniä.. Kasvihuonelaatikkoni kärsivät aluksi liian huonosta ilmanvaihdosta, joten katsotaan miten esikasvatuksen käy.
Kasvimaan käytävät saavat tänä keväänä toivottavasti uuden pinnoitteen, mutta siitä lisää myöhemmin..

Eläimeni syövät tällaisi traktorin munia, joita ostan naapurikylältä. Enpä ole aiemmin nähnyt kuinka paali hyppää vauhdissa peräkärryn laidan yli maahan ja alamäessä yrittää saada auton kiinni, mutta nyt sekin tuli koettua :D

Onneksi paali vieri lopulta ojaan ja onneksi kylältä saa aina apua eli paali saatiin takaisin kärryyn ja kotia :)


Ystäväni järjesti hienon pääsiäistapahtuman, jossa yksi vetonaula oli juuri syntyneet karitsat. Myös oma Lakuni karitsoi oletettavasti pian. Tänä vuonna Laku onkin ainoa poikiva. En astuttanut kumpaakaan vuohea enkä edes Lakun tytärtä Minttulakua, kun seuraavalle pääsiäiselle riittää ihan hyvin yksikin karitsa :)Wallu on saanut koulutusta. Kuvassa Wallulla on ensimmäistä kertaa omppukuolaimet suussa. Ohjasajoa ja juoksutusta harjoiteltiin tosin vielä riimusta, mutta hienosti se kulki suussa olevasta uudesta asiasta huolimatta.

Pääsiäisiloa!

Kommentit

 1. Hauska toi paalijuttu! Vaan ei varmaan tapahtuma hetkellä tainnut naurattaa?

  VastaaPoista
 2. Onneks ei käynny paalin kans pahemmin. Ens kerralla tiukemmin liinoilla kiinni. :)

  VastaaPoista
 3. oli siinä muutamia sekuntteja kun ei naurattanut, mutta loppuajan kylläkin :D ja noita kun on tosi paha sitoa.. joustavat aina sen verran että sitt roikkuu liinat hetken päästä renkaiden vieressä tjms.. Paali oli siis laitettu sivuttain kärryyn..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on sinnä varmaan pelästynny oikee kunnolla. Ittellä kävi hiukka vastaava juttu ja sen jälkee oon aina kuorman kirrannu kovasti. Vieläki puistattaa kun muistelee...

   Poista
  2. No eipä siinä kummempaa kun ei ollut muita tiellä

   Poista
 4. Kivoja kuulumisia! Kiva oli taas lukea niistä.

  VastaaPoista
 5. Moi, olen käynyt lueskelemassa blogiasi moneen otteeseen, mutta nyt ajattelin liittyä ihan julkisesti lukijakuntaan :) Me asutamme hyvin samantyyppistä mökkiä kuin sinä ja pyrkimys on kohti omavaraisempaa eloa, kunhan noin biljoona asiaa on saatu remontoitua kuntoon sitä varten. Metsurina on hauska lueskella myös näistä moottorisahapuuhistasi, hienoa miten uskallusta riittää tarttua härkää sarvista monissa asioissa, vaikka vähän jännittävältä ja epämukavalta tuntuisikin! Oli kyse sitten moottorisahasta tai hevosesta, Wallun kanssa olemisesi lämmittää kovasti hevosihmisen sydäntä, hurjan harppauksen olet ottanut varsan kanssa!

  Hyvää kevättä torppaan täältä mökistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi :) On kauhean kiva kuulla vähän millaisia ihmisiä siellä verkon toisessa päässä jaksaa lukea mun sepustuksia :) Samat biljoona asiaa täälläkin odottaa tekijäänsä :D ja näemmä sitä ei koskaan tiedä mihin kaikkeen sitä elämässä joutuu.. nyt kun Wallu on ruunausreissulla niin on ihan outoa kun tallissa kukaan ei hörise :)

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari