Lomakuulumisia

Loma tuli ja meni :) Lepäsin pitämällä itselleni työleiriä aamusta iltaan ja tapasin muutamia kavereita ja piipahdin pienessä reissussakin.
Wallu ja Wallun tammamamma :)

Wallu vietti kuukauden laitumella kaukana, mutta laumaan tuli uusi heppa, joka sekotti kemiat, joten päätin hakea Wallun takaisin kotiin. Kävi nimittäin niin hyvin, että sain Wallun 500m päähän kotoa 3ha:n laitumelle mukavan tammamamman kanssa.

Loman alkuun kävin yhdellä mielenkiintoisella kurssilla (mutta siitä myöhemmin enemmän) sekä vuohien kanssa kotieläinpäivässä. Mutta seuraavana päivänä jäin Minttulakun jyräämäksi (kun sillä oli vähän kiire syömään :D) ja mursin kylkiluuni. Pienen jännityksen kera kävin lääkärissä, mutta lääkäri oli loistava ja ymmärsi, että hommia pitää päästä tekemään ja antoi särkylääkkeitä ja kielsi kontaktilajit. Lupasin olla painimatta lampaiden kanssa jatkossa ;)

Kotieläinpäivän vuohikuljetus

Tänä kesänä mun piti keskittyä kasvimaan hoitamiseen ja projektien piti olla maakellari ja saunan terassi. No kyllä mä alkuun pysyinkin kasvimaalla, mutta sitten surkeat satonäkymät vähän latistivat tunnelmaa enkä saanut laattojen alle mistään järkevästi tasoitushiekkaa. 


Haaveiltu tiilikatto :)No kellarin katto sai kuitenkin tiilensä ja siitä olen onnellinen! Lisäksi loman ensimmäiset vieraat halusivat osallistua projektiin ja perheen isä teki kellarin oveen karmit :) Vielä täytyisi hoitaa ilmastointiputki ja ovet sekä takapäädyn laudoitus. Etuseinän sudin kalkkivellillä kun tuota tiiliverhoilua ei siihen ole vielä tulossa. Saunan terassi taitaa puolestaan jäädä ensi kesään. Sillä tuo aiemmin mainitsemani kaivinkoneprojekti laukaisi Wallulle tarha -projektin.


Sain jo ennen kuin tiesinkään Wallun tulosta lahjaksi eräältä ihmiseltä vanhan ratsastuskentän tolpat. Poistin niistä eristimet ja naulat ja maalasin uudestaan valkoiseksi. Ostin tolpille Puuilosta maa-ankkurit siinä toivossa, että ne kestäisivät vähän pidempään kuin tolppa suoraan maassa. Kulmatolpat sain toisaalta lahjoituksena ja jämälautaa löytyi jonkin verran omasta takaa. Tolppien maalauksen jälkeen alkoi se mittailu.. ristimittaa ja välimittoja otettiin kerran jos toisenkin ja niitä kiviähän on koko tontti täynnä, joten kun kuvittelet laittavasi pylvään mitattuun kohtaan niin kas vain siinä on sitten juuri iso kivi alla. No lopulta pylväät löysivät paikkansa. Pienihän siitä tuli 10*22m mutta se on kivasti puolen hehtaarin laiduntarhan vieressä joten siitä saa kulun sinne ja tarkoitus onkin yhdistää tarha laitumen katokseen niin, että syksyn kurakeleissä on käytössä laitumesta jonkin verran ja tuo tarha. Vielä on kuitenkin matkaa siihen, että tarha valmistuu. Tarvitaan vielä pari porttia ja paljon lautaa ja maaliakin, mutta eiköhän se syksyksi valmistu.

Mehiläisiä olen hoitanut tänä vuonna huonosti! Mutta vielä ne eivät ole karanneet ja hunajaakin on kerätty..jopa vähän peitettykin :)

Alkukesän yksi vakiohomma on pehkujen tyhjennys ja karsinoiden kalkitseminen. Sitä sain lomalla tehtyä puolet. 

Tänä kesänä en ottanut itselleni kesäpossuja vaan possuni meni kasvamaan kaverini possujen kanssa tämän possutarhaan. Nyt toivottavasti ehdin vähän hienosäätää omaa tarhaani ja antaa maallekin vähän lepoa possujen tuottamasta lannoitteesta.
Kanat ovat nauttineet vapaasta pihaelämästä täysin rinnoin. Välillä ovat jopa vihjailleet, että voisivat laajentaa reviiriään myös torppani sisälle..
Loppulomasta pääsin pienelle reissulle Saksaan ja Ranskaan. Olipa ihana päästä puhumaan vähän ranskaakin :)Tältä Harmaantorpan piha näyttää loman jäljiltä :)Kommentit

  1. Hienoks oot pihas saannu ja makeet pitkät hiukset on sulla!!

    VastaaPoista
  2. Onpa hieno piha! Vauhtia on näköjään riittänyt lomalla, toivottavasti kylkiluu on parantunut hyvin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) tukka tuppaa kasvamaan kun ei kerkiä kampaajalle ja kylkiluu on jo kunnossa. Aivastelen jo entiseen malliin :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari