Huono kesä


Alukesä ei oikein hellinyt puutarhanhoitoa ja sitten iskivät muurahaiset ja seuraavaksi kanat, mutta suurin syy katselee varmaankin allekirjoittanutta peilistä.

Perunat= epäilen varsikuoliota!?
Sipulit= komeat varret
Purjo= muutamia
Kesäkurpitsan taimet= kuolivat
Pinaatit= muutama pussi pakasteessa
Salaatit= osan söin ja lopun söivät kanat
Basilika= ei satoa

Persilja= vähäisesti
Mansikat= ensimmäistä kertaa satoa tuli pensaiden määrään nähden runsaasti :)
Juurekset = sentään hienot lehdet
Raparperi= taattu sato :)
Artisokka= hyvältä näyttää
Härkäpapukokeilu= kukkii
Omenat= Näyttää tulevan hyvin
Marjapensaat= joitain pystyynkuivuneita oksia, mutta normaali sato, karviaisia aiempaa enemmän
Kanttarelleja= muutama herkkusetti on pakastimessa :)
Mustikkaa= haaveissa
Luumupuu= muutama ihana luumu kypsymässä :)
Hunaja= satoennuste vielä täsmentymättä

Kanainvaasion jälkeen aloin rakentamaan puutarha-aitaa

 Haluaisin niin olla viherpeukalo ja käyttää elo- ja syyskuuni säilömällä ja kellaria täyttämällä... Haaveilen keräkaalista, juureksista, paholaisenhillosta, kasvihuoneesta ja muurahais- sekä myyrävapaasta kasvimaasta. Kommentit

 1. Ensi kesänä olet taas taitavampi viherpeukalo...pikkuhiljaa se taito kasvaa..:) Ja hyvinhän sinä nytkin satoa sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän siinä juuri on kun tuntuu, ettei mitään oppimista ja edistymista tapahdu. Tosin tänä vuonna opin kyllä että jätän kaalien esikasvattamisen jatkossa pois. Esikasvatetuista ei tullut mitään, mutta maahan suoraan kylvetyistä sentään tuli 15cm pituisia roipaleita, vaikkeivat kerälle menneetkään. Viime vuonna sain kerälle muutaman ostotaimen runsaalla lannoituksella. Ensi keväänä isken hevosenlannalla vastahyökkäykseen.

   Poista
 2. Vaikka kesä olisi kuinka hyvä niin aina joku kasvimana lajikkeista kasvaa huonosti. Jos tämä yhtään lohduttaa :) Meillä juurekset kasvavat yllättävän hyvin mutta keräkaali ei keriinny. Pinaattia on menossa jo toinen kierros, kasvaa meillä peremmin astioissa kuin avomaalla. Sipulit on jättimäiset ja herneet täysin madottomia vaikka niitä ei ole myrkytetty. Salaatti voi sen sijana huonosti ja tomaatit punastuvan kovin hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, aina joku lajike kärsii, mutta kun ei ees perunoita saa kasvatettua, niin kyllä jotain vikaa täytyy emännässä olla! Viime vuonna myyrät söivät perunat ja nyt ilmeisesti jokin perunarutoista..

   Poista
 3. Tämä kesä on kyllä ollut mutkikas. Osa kasveista kasvaa mainiosti ja toiset eivät sitten taas millään. En kyllä muista milloin viimeksi olisi näin kurja kesä ollut kasvien suhteen. Tosin sipulit ovat tänä kesänä kasvaneet paremmin kuin koskaan! Onneksi löytyy aina se valopilkkukin. :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi tulee uusia kesiä, ja silloin sadot ovat tosi runsaita, kesät lämpimiä, sadetta saadaan sopivasti, ekä hallasta ole pelkoa. Optimismiinhan se tämä viljely ja puutarhanhoito perustuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D voitaisko ottaa sellainen kesä vaikka syyskuusta eteenpäin :P

   Poista
 5. Meilläkin toiset on ollut todella hunosti kasvavia (varsinkin perunan, pitää puolenkymmentä nostaa että saa yhdelle ruoalle syötävänkokoisia pottuja), ja toiset taas tosi hyvin ( keräkaalit) ja loput lähinnä ihan älyttömän paljon myöhässä (porkkana ja herneet, kun kohta vois toivoa jos ei jo yöpakkaset tule). Vaan joka vuosi oppii uutta ja jotain saa aina paremmin onnistumaan mitä aiemmin. Pitää vaan keskittyä siihen mitä tulee hyvin.

  VastaaPoista
 6. Meillä menestyi kasvihuoneen asukit, tomaatit ja kurkut, ihan kohtalaisesti. Salaatit ja basilika eivät oikein selviytyneet istutuslaatikoissa alkukesän vesiryöpytyksestä. Lehtipersilja ja ruohosipuli porskuttaa edelleen. Samoin kesäkurpitsat ovat hyvässä kasvuvauhdissa mutta vielä aika ruipuleita, saas nähdä ennättävätkö kasvaa ihan sadoksi saakka.

  Marjoja taas tulee enemmän kuin koskaan aiemmin, sekä omasta pihasta (herukat, vadelmat) että metsästä (mustikat, puolukkaakin näyttäis olevan hurja määrä) ja kanttarelleja olen kantanut kotiin selkä vääränä joten ei tämä nyt ihan hukkaan ole mennyt, tämä kesä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari