Syyskuulumisia

Pässit palasivat kotiin laitumelta. Tarkkaavaiset lukijat muistavat ehkä, että laitumelle lähti kolme mustaa pässiä ja nyt palautuikin kaksi mustaa ja yksi pieni valkoinen. Laitumenpitäjä myönsi pesseensä yhden vähän liian kuumassa pesussa valkaisuaineen kera ;) Oikeasti tein vain vaihtokaupat eli Viulu lähti lähitilalle ja Uuvelo tuli sen sijaan mun luo.

Toinen puskista tullut yllätys oli pikkupukki. Eräs ystäväni oli ostanut pikkupukin, mutta koska ei päässyt sitä noutamaan heti, niin pyysi minua hakemaan sen ja voi kuinka viehättävä pikkupukki sieltä tulikaan! Sen siis piti olla vain yhdenyön kylässä, mutta koska taisin vähän ihastua, pyysin luvan pitää sitä luonani vähän pidempään. Josko se vaikka astuisi Hilman ja Irmelin.
 Satokausihan oli harmaassa torpassa surkea tänä vuonna, mutta muutaman pienen pullon/purkin ja naatin sain kellariin viedä :) Kellarin ilmankosteus näyttää pyörivän 87 tuntumassa ja lämpöä on noin +6c eli sen puoleen vaikuttaa hyvältä. Poistoilmaputkesta tuppaa vain tulemaan vähän kosteutta sisäkattoon, joten sitä pitää vielä fiksata. Mitään hienoja hyllyjä tai laareja en ehtinyt rakennella, mutta vanhan kirjahyllyn raahasin tallista sinne.

Viime viikonloppuna yritin pestä Wallun eli suomeksi sanottuna taistelin sen kanssa parin tunnin ajan... Olin varannut pesua varten lainatrailerin ja tilat hienolta tallilta, jossa oli lämmin pesu ja kuivatustila.. Arvatkaa vaan arvostiko Wallu vaivannäköäni! Loriseva lattiakaivo oli paha juttu ja ilmeisesti myös aamupalan keskeytys oli kamalaa eli koko pesu meni pyörimiseksi ja kotiin päästyämme se päästi uudet vetelät pierut häntäänsä. Seuraavana päivänä se varmisti tarhassa piehtaroinnilla, ettei pesusta ole enää jälkeäkään. Olenkin päättänyt jatkossa kertoa ihmisille, että minulla on pieni harmaa heppa, eikä sen kuulukaan näyttää valkoiselta ;) Valokuvaamien vuohien kanssa on hieman haasteellista. Ne eivät nimittäin ymmärrä, että kameraan voisi pitää pientä välimatkaa..


Näytäänkö me kuvass varmasti?

Lampaat käyvät katsomassa kerran kameraa ja sitten onneksi keskittyvät syömiseen


Kommentit

 1. Ihanaa eläinkaartia. Wallu haluaa maastoutua :)
  Vuohet ovat uteliaita eläimiä, niitä tuntuu kiinnostavan kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se voi ajatella että maastoutuisi tarhan valkoisiin lautoihin olemalla valkoinen! (miehet!)

   Poista
 2. On sulla siellä jo pieni eläintarha! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari