Muovia ei voi korjata

Hajotin tässä yhtenä päivänä muovisen kahvimittani ja ilokseni löysin sen tilalle kauniin metallisen kahvimitan. En siis heitä toimivia muovisia tavaroita roskikseen, mutta aina kun joku muovinen tulee tiensä päähän, etsin muovittomia vaihtoehtoja korvaamaan muovia.

Lähiaikoina olen saanut lahjaksi puisen hammasharjan ja muovisen salaattikulhoni olen korvannut metallisella. Vesiämpärini kahva antoi periksi ja pienen etsinnän jälkeen löysin kivan metalliämpärin puisella kantokahvalla. Ja viimeisimpänä ostoksena oli perinteinen ihana terotin :D
Finnish design
shop
Jos vaikka joskus kävisi niin että kärpäslätkäni hajoaisi, niin haluaisin sen tilalle tällaisen kauniin puisen/nahkaisen kärpäslätkän. Ja muovitratillekin olen jo katsonut korvaajaa :D 

Ehdoituksia muuten otetaan vastaan joko puu- tai metallikahvaisesta hyvästä juustohöylästä :) Nykyisen kahva on korjattu jesarilla, vaan ehkä sen tien pää on kohta metallinkeräyksessä ja takassa.


Kommentit

 1. Vaarini teki itse kärpäslätkät kun olin pieni. Leikkasi nahkasta lapun ja kiinnitti sen itse vuolemansa kepin päähän kiinni. Ja toimivia ne olivat :)

  VastaaPoista
 2. veistä puusta uus kahva vanhaan höylään

  VastaaPoista
 3. Kirppareilta löytyy vanhoja, edelleen täysin toimivia juustohöyliä puuvarrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kirpparilta ostettu puuvartinen juustohöylä, jonka höyläosa on lampaanpään muotoinen :D että kaikkea sitä löytääkin

   Poista
 4. Minäkin kannatan uuden varren veistämistä. Reikä pitää porata toiseen päähän, mutta eiköhän sekin sinulta suju. :)

  VastaaPoista
 5. Hei, Hackmannin Scandia-sarjassa on kokonaan metallinen juustohöylä. Sarja on aiempaa tuotantoa mutra oli silloin yleinen. Varmaan voisi hyvinkin löytyä kirppareilta.

  VastaaPoista
 6. Peukku näille ja kaikille aikaisemmille jutuille, jotka taas sain luettua. Kilit on vähän sekopäitä, mutta ei voi olla nauramatta.

  VastaaPoista
 7. Tuota Scandian metallivartista juustohöylää tulin minäkin ehdottamaan. Netissä niitä myydään, on Kaj Franckin suunnittelema.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari