Kuolinilmoituksia

Harmaalta torpalta suru-uutisia: Ainokainen mehiläispesäni on mehenhtynyt :(

Havainnot: ruokaa jäljellä paljon, kuolleiden määrä pieni.
Lopputulema: Varroa-punkin viruksien heikentämä tai emoton pesä.
Lisätietoa: https://www.youtube.com/watch?v=CzCAgjGps6U
Kiehtova ajatus: http://thermosolarhive.com/en/homepage/Lisäksi Helmi-kanani jouduttiin lopettamaan ja Helmin viereen hautasin Elmerin juomaämpäriin hukuttautuneen siilin :(
Helmin silmien eteen ilmestyivät tuollaiset kamalat patit. Googlailulla en löytänyt mitään kunnon diagnoosia ja kun eläinlääkärikin oli sitä mieltä, ettei potilasta kannata tulla katsomaan, niin päätin ettei Helmin ole järkevää kärsiä yhtään enempää. Onneksi muilla ei ole ollut samanlaisia oireita.


Mutta loppuun yksi allekirjoittanutta ilahduttanut kuolinilmoitus. Tämä kehveli nimittäin söi osan tomaatin taimistani ja kaivoi kesäkurpitsan siemenet mullasta ja söi nekin. Tämän serkku oli yhtä ahne ja se kohtasi samanlaisen lopun. En olisi uskonut, että eteisessä mullan alla olleet siemenet olisivat kiinnostaneet noin paljon, kun talli sentään on pullollaan maahan pudonneita siemeniä ja leivänpalasia.Kommentit

 1. Harmi mehiläispesästä ja Helmi-kanasta. En ole myöskään törmännyt tuollaisiin silmäpatteihin ainakaan munanetin puolella. Oudoilta näyttää, mutta turha antaa kitua kipeänä. Harmittaa, kun en talvella raaskinut kukkoa päästää päiviltä ajoissa, vaan odottelin ihmeparantumista, ennen kuin sitten nukkui pois. Kovia päätöksiä.
  Mutta hyvä eläinten pitäjä osaa päätökset tehdä. Törmäsin netissä jopa tapaukseen, jossa kanan pää oli nokittu ihan auki niin, että lihat törrötti näkyvissä ja omistaja vielä viitsi edes miettiä saisiko siitä kalua.

  VastaaPoista
 2. Voi harmi mitä vastoinkäymisiä. Nuo mehiläisetkin tuntuvat olevan niin herkkiä tuolle kohtalolle, ikävää kun menee sitten koko pesällinen kerralla!

  VastaaPoista
 3. Helmillä olisi voinut olla Newcastlen tauti. Oireina voi olla pään ja silmien turvotusta, hengitystieoireita, ripulia, hermosto-oireita ja muninnan vähenemistä. Ei ole tähän virustautiin valitettavasti hoitoa, leviää usein muuttolinnuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut hengitystieoireita, ei muuta turvotusta kuin nuo patit, ei ripulia eikä havaittavia hermosto-oireita..

   Poista
 4. Mikäs se oli se viime talvena (?) kanaloissa jyllännyt tauti? Mycoplasma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulemma eläinlääkärin mukaan ollut aihetta epäillä sitä

   Poista
 5. Voi harmi noi mehiläiset! Ollaan monta vuotta haaveiltu omista pesistä, mutta tuntuu olevan niin vaikeita hoitaa, että on emmitty asian kanssa.
  Ei ole meikäläisellekkään tullut kananpitouran aikana vastaan moista. Outoa! Jos saat joskus selville mitä oli, kerrothan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ovathan nuo mehiläiset vähän haastavia mutta puolesta toista kesästä tuli kuitenkin hunajaa tuplasti jaokkeen arvon verran eli jos kestää henkisen menetyksen niin kyllä tää sillei kannattais.. ja ehkä tässä oppii ? :D ja juu jos joskus selviää Helmin kohtalo niin kerron toki.

   Poista
 6. Olipa kurjia uutisia, viimeistä lukuunottamatta :(

  VastaaPoista
 7. Raflaava otsikkosi ajoi minut blogiisi, ja yllätyin positiivisesti! Ikäviä kuolinuutisia (paitsi tuo hiiri tietenkin), mutta itse blogi ja sen arvomaailma ilahduttivat; sait siis uuden lukijan :) Ja aivan ihana torppa teillä <3 Meilläkin on torppa; tervetuloa kurkistuskierrokselle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)Sisällysluettelosta löytyy aiheet vähän vähemmän raflaavasti ;) mielelläni tulen vastavierailulle

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari