Yllätyksiä

Vähemmän kivoihin yllätyksiin kuuluu tontilla tapahtuneet vieroitukset. Irmeli, Hilma ja Lempi ovat kaikki vierottaneet omat jälkikasvunsa ja siitä seuraa seuraavia seikkoja:

a) pihalla juoksentelee neljä noin viisiviikkoista pientä kanaa, jotka äitinsä on nyt jättänyt oman onnensa nojaan. Muiden kanojen laumaan ne eivät uskalla mennä ja iltaisin itkevät sisälle kanalaan kun pihakanalan orsille eivät myöskään uskalla mennä.

b) pihalla juoksentelee myös neljä villiä kiliä, jotka emonsa vierottivat yksissä tuumin. Keskenäänhän nuo uskaltavat karata aitauksista. Tämä aiheuttaa sekasortoa tallissa ja pihassa syötyjä marjapensaita. Ajattelin lisätä lisää sähkölankoja etteivät kilit hyppisi noin vain lammasverkkojen yli, mutta huomasinkin että tämänkin sähköpaimen oli hiipunut käyttökelvottomaksi. (Toisen sähköpaimenen hajoitti viikko sitten ukkonen) Eli tässä sitä odotellaan uutta paimenta postista..

c) Lisäksi Irmelin utareet ovat niin täynnä maitoa, että mun kädet ovat lypsystä ihan kipeät.. ei ainakaan tuu maidosta pulaa

Mun vuohet ovat siis aina pysyneet lammasaitauksissa sisällä, sillä Irmeli on ollut pomo ja pitänyt huolen siitä, että aidoista ei karata. Nyt se näyttää olevan ennemminkin tyytyväinen että pääsee teineistään eroon.. Tämä ei kyllä ilahduta meikäläistä sillä en viitsisi olla 24/7 vahtimassa näitä kakaroita. 
Lempi tipujensa kanssa ennen vierotusta

Mukavan yllätyksen aiheutti mummokana Eveliina, joka Lempin esimerkin mukaan päätti myös hautoa. Epäilin, että tuleekohan sieltä yhtään tipua, mutta annoin sen hautoa. Yllätys oli moinen kun yhtenä päivänä kanalan edustalta löytyi 12 terhakasta tipua. Enpä ole koskaan aiemmin kauhonut tipuja pesuvatiin, mutta jotekin nämä pikkuiset piti saada emonsa kanssa sisäkanalaan :)

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Juu aamu alkaa hyvin kun näkee yölläkin unta karkaavista eläimistä :P

   Poista
 2. Siellä on sitten perhe lisääntynyt oikein urakalla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan perhe on moninkertaistunut moninkertaisesti.. Mutta siitä enemmän seuraavassa kirjoituksessa :)

   Poista
 3. Siellä teillä sattuu ja tapahtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on yhtä karsinaa verkotettu 3m korkeuteen.. Ulos kilit eivät pääse ennen uutta sähköpaimenta

   Poista
 4. Oho, millaiset hinkit on Irmelillä! :D On siinä lypsämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks maidon määrä vähenee heti kun syö kuivaa heinää.. Mutta on siinä juu lypsämistä :)

   Poista
 5. Mulla huumorintaju ei kestänyt karkaavia vuohia yhtään, ei varsinkaan kun ne söivät kaikki marjapensaat, omppupuut ja muut istutukset! Arg!
  Mutta nuo tipuset <3, miksi meillä aina kanat vain sähläävät jos alkavat hautomaan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu..ei oikein hermot kestä. Eilen saapui uusi sähköpaimen, eikä sekään lyönyt aitaan sähköä eli joku oikosulku on kyseessä.. Täällä ei ole kanat ole olleet hautomisesta kiinnostuneita..siksi tiput tulivat aikamoisena yllätyksenä

   Poista
 6. Onnea tipuista <3 Mun kanat ei oo yhtään äidillisiä, kun ei ne haudo vaikka kuinka tipuja haluaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)Ehkä sunkin kanat haluaa lapsia vasta eläkeiässä kuten mun Eveliina :D

   Poista
  2. Samana iltana kun olin kirjottanut ton kommentin, huomasin että Hannis-neiti röhnöttää pesässä muitten ollessa orrella :) siellä se on nyt viikon hautonut! Ne olis mun ekat tiput, jännää :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari