Kesäloma 2016

Saatatte ehkä muistaa tämän "ämpärilistani" kesälomalle:
 • ponien uitto
 • kesäretki Someron Helmi-butiikkiin
 • kahden päivän kesäretki kera parin perheenjäseneni <3
 • Käyttöajo-kilpailujen seuraaminen
 • vähintään yksi jazz-konsertti
 • kyläilyjä kaverien luona
 • ja vieraiden vastaanottoa torpalla.
 • uimista
 • ja pick-nick


Vas. lähi uimarantani ja oik. treenistä väsyneet ponit :)
Nyt kesäloma on ohi ja osa ämpärilistan kohdistakin on täytetty :)
Ystävän kanssä käytiin kesäretkellä Helmessa (vaan en löytänyt sopivaa kokoa himoitsemastani haalarista). Perheretki tarkoitti ponien kanssa tehtyä retkeä Ikaalisiin ohjasajotreenien merkeissä. Konserttien osalta kävin Linnajazzeilla, sambakonsertissa ja yhdessä pihakonsertissa. Ihan kehä III sisäpuolella olin vierailulla kavereitteni luona ja kolme pariskuntaa kävi ilahduttamassa minua täällä torpalla :) Ja uimassakin olen käynyt läheisellä (10km päässä :D) hiekkapohjaisella metsäjärvellä. Pick-nick ja käyttöajokilpailut ovat vasta tässä kuussa, ja toivottavasti myös ponien uittaminen onnistuu jossain välissä.Ikaalisissa Wallulla ja Elmerillä oli ihanat kämppikset


Mitäs muuta.. no aitauksia olen purkanut ja pystyttänyt ja sähkön ihmeelliseen maailmaan tutustunut "koko rahalla". Eli vuohien aitauksessa kiertää taas sähkö. Ukkonen posautti ponien laitumen paimenen heti loman kärkeen ja ponit lähtivät pienelle karkumatkalle. Onneksi läheisen lypsylehmätilan pitäjät huomasivat karkulaiset pellolta ja ottivat ponit vasikkatarhaan kiinni. Näyttivät olevan onnellisia kun olivat löytäneet reissultaan ihmisiä.. siellä niitä rapsuteltiin kun tulin paikalle ja molemmat tunkivat munkin syliin ihan kuin olisivat ajatelleet että "voi kun hienoa että säkin löysit tänne" :D Nyt on sitten uusi paimen hommattu ja ponit sekä vuohet ovat pysyneet aitauksissaan. Tärkein oppini on ollut se, että ruoste estää sähkön kiertämistä raudassa eli ei kannata käyttää maadoitustikkuna harjaterästä, eikä kannata ostaa halpoja sähkölankoja, sillä niiden langat voivat ruostua. Toiseksi ukkosen jälkeen kannattaa tarkistaa sähköpaimenten toiminta.


Kasvimaalla olen ollut tänä kesänä ehkä eniten koskaan. Olisipa hienoa jos kitkentään käytetty aika korreloisi suoraan sadon määrään, mutta epäilen vielä tuota. Perunoita on kyllä tullut syötyä ja purjotkin näyttivät hyvältä kunnes kanat keksivät mullata ne (mur!)Porkkanoiden varret näyttävät myös hyviltä :D ja punajuuria, pinaattia, kesäkurpitsaa ja salaattia on tullut jo käytettyä ruuissa eli voi sitä ehkä pieneksi sadoksi sanoa :)Heinätöitä pääsin tekemään myöskin "koko rahalla" eli olin talkoilemassa heiniä seipäille ja seipäiltä paaleihin.. ja lisäksi sain itselleni paalattuna yhden pienen niittypalan heinät, mutta suuri osa niistä meni pilalle kosteuden vuoksi. Osan vein suoraan ystäväni lehmille ja osaa vuohet ovat saaneet jo maistella. Tässä paalaushommassa opin sen, että paalinaru on yllättävän kallista ja että heinän pöyhintään varten tarvitaan pöyhin ja niitä on kolmea erimallia. Lainaksi saatu oli ketjupöyhin ja siihen lisätty pitkäpiikkinen "harava" on nimeltään karhotin ja sillä heinät ajetaan karhelle ennen paalausta eli kaksi vierekkäistä heinävanaa kastaan yhdeksi vanaksi eli karhelle.

Saunan terassin suhteen olin jo luovuttanut, mutta sitten kävi ihme eli kirvesmiestä kävi minua sääli ja hän lupautui talkoilemaan terassilleni rungon! JIHUU! Haaveena on venetsialaiset terassilla :D


Sain syntymäpäivälahjaksi vanhemmiltani rahat sellaisiin hienoihin saapikkaisiin, joita olin kauan kuolannut, mutta jotekin kävi niin, että ostinkin rahoilla uuden mehiläispesän kuolleen pesäni tilalle :D eli taas on pihassa pomphyrriäisiä <3 Ainoa kurja juttu on se, että tämä vuosi ei ole hyvä hunaja vuosi ellei kanervan kukinta pelasta satoa.. mutta kunhan vain selviäisivät tulevasta talvesta, niin olisin sangen onnellinen.


Ajattelin keväällä että joutuisin teurastamaan syksyllä kaikki neljä kiliäni sillä, en halua laittaa niitä julkiseen myyntiin, mutta kävikin niine, että löysin Almalle ja Elsalle hyvän kodin eräältä maatilalta. Tytöt muuttivat sinne ja vastineeksi sain rahaa ja lihaa pakastimen täytteeeksi :) Lihavaihtokauppa oli erittäin tervetullut, sillä en tänä vuonna ottanut kesäpossuja lainkaan. Tuon rahan olisin voinut käyttää vaikka mihinkä järkevään, mutta tasapainoin vuoksi ostin sillä kaksi uutta asukasta torpalleni :D ja näille asukkaille olen väkertänyt asumuksia.


Tiput ovat kasvaneet niin isoiksi että saavat ulkoilla vapaasti pihalla.

Moottoripyöräni myymisen jälkeen en ole rehellisesti sanottuna kertaakaan kaivannut moottoripyöräilyä, mutta tänä kesänä pääsin kaverini kyytiin ja muistin minkä takia olin rakastanut tuota harrastusta 14 vuoden ajan :) En siltikään ole vielä hankkimassa uutta pyörää, mutta kyydissä voin istuskella ja nauttia.
Lähiruokaa (mehua, vuohenjuustoa, punajuurta, hapatettua mustikkahilloa ja pinaattikuhapihvejä)


Kommentit

 1. Hitto, sun luonahan mun piti käydä talkoilemassa, vaan en tainnu muistaa ehdottaa...

  VastaaPoista
 2. Mukavan puuhakkaalta kuulostaa kesäloman viettosi!

  VastaaPoista
 3. Miten oletkaan ehtinyt noin paljon! Kuulostaa siis aivan täydellisen touhukkaalta ja leppoisalta kesän vietolta. Onnea uusista asukkaista ja kiva, että kilien kanssa kävi tuuri. Toivotaan, että kitkeminen tuottaa vielä loppukesän sadon osalta tulosta!

  VastaaPoista
 4. Tänä kesänä kun ei ollut noita rakennusprojekteja niin sai tusata kaikkea tuollaista pientä.. tosin näyttää siltä että elokuulle tulee yksi rakennusprojektikin talon sisälle..

  VastaaPoista
 5. ihanalle kesäsi kuulostaa! sähköpaimeniin kannattaa ostaa sellainen ukkosvahti, vai mikälie, estää kuitenkin ukkosella paimenen rikkoutumisen, se maksaa noin kolmekymppiä eli reilusti itse paimenta vähemmän, joten on ihan kannattava sijoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverilla oli sellainenkin hajonnut, mutta ehkä sitä voisi kokeilla..

   Poista
 6. Olipa muuten ihana yllätys eilen ilalla kun tulin kotiin ^_^ Kirvesmies oli käynyt salaa jatkamassa saunan terassia <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari