Remontin loppu häämöttääSiinä se nyt on, upouusi Warmauunin Ulrika- kaakeliuuni leivinuunilla <3 Tykkäsin vahnasta pönttöuunista, mutta rakastan tätä uutta kakluunia  :D Vielä en ole leivinuunia käyttänyt, mutta takkatulen lämmössä ja valossa sitä on tultu jo nautiskeltua. Lämmintä ja kaunista on.

Muutenkin remontti alkaa olla valmis. Vielä tavarat hakevat paikkojaan ja sähkömiehellä on vielä vähän johtoja uusittavana. Tapetit ja listat ovat kuitenkin jo seinissä ja uusi lattia on valmis. Tässä huoneessa ei varmaan koskaan ole ollut kattolistoja ja kylläpä sen ilme muuttui listojen myötä. Katonkin olisi voinut vielä maalata, jos olisi jaksanut mutta siiretään se projekti tulevaisuuteen. Lattian käsittelyn kanssa pähkäilin loputtomasti ja lopulta jätin siihen vain yhden suopakuurauskerran päälle. Tarkoitus on palata asiaan keväällä :)

Vanhan lattian alla oli joidenkin senttien tyhjä rako. Uudelle lattialle tehtiin uusi koolaus ja samalla lattiaan lisättiin eristettä 10 cm verran. Läheiseni kemikaaliyliherkkyyden vuoksi en halunnut ekovillaa enkä selluvillaa taloni lattiaan sillä molemmissa on sanomalehteä ja sitä myöten sanomalehtimustetta. Asiaan perehtymisen jälkeen lähdin ostamaan pellavaeristettä, mutta perillä myyjä esittelikin Huntonin uutuuden eli mäntykuitueristeen. Sillä oli samat arvot kuin pellavaeristeellä, mutta hinta oli huokeampi, joten pääsyin mäntykuituun ja voi että sitä oli mielyttävä käsitellä! Enpä olisi muuten myös koskaan kuvitellut, että hampaattoman sahan ostos olisi ollut niin loistava ostos kuin se lopulta oli! Sitä teroitettiin veitsiterottimella ja sitten sillä sahailtiin eristelevyjä haluttuihin mittoihin.  


Keittiöön remontti ei levinnyt vielä lattian osalta, mutta seinät saivat myös uudet tapetit ja uudet sähköjohdot.Talkoolaisten rooli tässä remontissa oli SUURI.
Suuren suuret kiitokset siis perheelleni ja ystävilleni.
Ilman teitä remontti ei olisi valmistunut tänä vuonna..jos ensi vuonnakaan.

 
Rakennustarkastajakin yritti parhaansa mukaan olla skarppina koko ajan.. 
 Pönttöuunin purusta sen verran vinkkiä, että jäätävään pölyyn kannattaa varautua rautakaupoista saatavilla muovisilla vetoketjuovilla. Tällöin suurimman pölyn saa rajattua vain yhteen huoneeseen. Toiseksi olisi kannattanut kovertaa paria viikkoa ennen pönttöuunin päälle kuoppa ja pitää se vedellä täytettynä kaksi viikkoa ja sitten vasta purkaa kostunut takka, nostelemalla tiilet pois kuorista. Meille tämä ohje tuli liian myöhään ja urakka oli aikamoinen,. Tämän vuoksi taasen kiitän ja kumarran talkoolaisille <3
 Kuluneet viisi viikkoa meni tiiviissä tunnelmissa saunalla, mutta saunan puoli on nyt tyhjä eli tänään niin lämpiää oma sauna <3 <3Mutta jotta elämä ei olisi yllätyksetöntä, palasi kadonnut kanani Lempi pari päivää sitten 11 tipun kanssa yllättämään minut.
Kesän saldo oli siis 29 tipua.
#MäHukunKohtaKanoihinJaKukkoihin
Kuvassa takana keskellä Batman (mustan naamionsa kanssa :D )

Kommentit

 1. oi kuinka suloisia tipuja <3

  enpä olekaan kuullut musteen aiheuttavan allergiaa; meille on torpalle juuri viikon päästä tulossa ekovillaeriste. Mutta ei me ainakaan kotona tuohon ole reagoitu; toivottavasti ei siis torpallakaan näin pääse käymään!

  onpa siellä käynyt tosiaan kuhina rakentamishommien parissa; mutta onnea on, kun saa jotain näkyvääkin aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pelkoa, ei se normaalisti allergisoi :) mutta jos on altistunut pahasti homeelle niin kemikaaliyliherkkyys voi puhjeta sen myötä ja sitten monet kemikaalit ovat ongelma

   Poista
 2. Hyvä työnjohtaja/rakennustarkastaja on ehdoton remontin menestykselle.
  Mä jo kirosin että nyt se perkele on menny pilaamaan talonsa lasivillalla, mutta onneks niin ei ollutkaan. Se mäntysuopavesi on ihan parasta likasuojaa mille tahansa puulle, missä vaan. Ihmiset ostaa saunasuojaa peltipurkissa ja maksavat ittensä kipeiks, kun paremman suojan saa veteen liuotetulla mäntysuopasaippuapalalla. On sulla siellä ollu urakkaa,mut kyllä se kannattaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minä en enää koske lasivillaan missään ja varsinkaan allerginen ei sitä kestä. En mä tiä oliko mulle niin urakka kuin talkoolaisille!

   Poista
 3. Ymmärrän rakkautesi takkaa kohtaan ja pakkasilla rakkaus vaan kasvaa♥ Ihanan yllärin Lempi järjästi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo pienet söpöjä, kun vaan keksis mihin kaikki mahduttaa..

   Poista
 4. Oi että, aivan ihana kamari! Kyllä sie jaksat :)

  VastaaPoista
 5. Onko sulla vielä alkuperäiset ikkunat vai ootko vaihtanut? Nimim. 80-v ikkunoiden kunnostaja (ja vaihtoa pohdiskeleva..) T. Tiia Viljakainen

  VastaaPoista
 6. Alkuperäiset ja olen siirtänyt kunnostuksen hamaan tulevaisuuteen:D

  VastaaPoista
 7. Uunin purkaminen ei ole oikein mukavaa hommaa, tiedän kokemuksesta. Se pölyn määrä on jotain järkyttävää. Kakluuni on oikein kaunis ja sopusuhtainen paikkaansa. Kylläpä Lempi järjesti hauskan yllätyksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan tuo pienempi kuin entinen pönttöuuni eli sopii paremmin tähän minikotiini :)

   Poista
 8. Todella viihtyisän ja kauniin näköistä sinulla siellä. Itselläni on kanssa Warmauunien puuhella ja nyt on tekeillä juuri heidän yksi kakluuneistaan. Ite oon tykänny todella paljon heidän takkamalleistaan ja tuovat todella hyvin lämpöäkin. Leivinuuni on ihan paras, mutta yhä on sen kanssa opettelua vaikka jo toista vuotta sitä käyttelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Halusin Warma-uunin tuon puupihi-patentin takian ja sitten vielä se kaunis ulkonäkö kaupan päälle. Mä ajattelin korkata tänään tuon leivinuunin opettelukauden :D

   Poista
 9. Tervehdys harmaaseen torppaan!

  Kaunis kakluuni - tuollaista leivinuunilla varustettua en ole aiemmin nähnytkään. Leivinuunilla sitten ekana heti pitsaa! Sen jälkeen ei kylläkään sitten enää huvita liiemmin pitseriasta pitsoja ostella. Miten suuri remontti siellä on oikein meneillään? Hyvältä näyttää, joka tapauksessa.

  Jestas, mikä tipusaldo! Mihin sä niiden kanssa mahdut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei mä pistin sinne ekana kukkoni :D no täytyy heti seuraavaksi testata pitsaa...vaikka pitsapohjan teko on kyllä lähellä leipomista, mitä en harrasta :D Kyllä tää remontti nyt tähän loppui, kun uudet sähköjohdotkin ovat nyt paikoillaan. Toki jonain päivänä keittiönlattia kaipaa uudistamista ja yläkerta eristämistä, mutta jos nyt vaan se kauan odotettu kasvihuone olisi seuraavan kesän projekti. Musta tuntuu kyllä että välillä kahlaan tivuissa, kun ei voi kunnolla lampsia ettei kukaan jää jalkoihin vaan pitää laahata jalkoja kun töistä tullessa isommat tiput juoksevat jalkoihin vastaan..

   Poista
 10. Kyllä, leivinuunipitsaa ei ole voittanutta! Ja täällähän on ahkeroitu ihan huolella, näyttää niin hyvältä jo nyt. Jään haaveilemaan, josko sitä saisi kolmen vuoden jälkeen tuvan lattialistat itsekin paikoilleen...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari