Vuohiterveisiä

Irmeli ja Hilma voivat hyvin. Ne nukkuvat ja käyvät lypsyllä vielä tallissa, mutta viettävät päivät ulkosalla. Purin keväällä toisen pihalaitumeni verkkoaidan, joten vuohilla ei nyt ole omaa laidunta piahssa kun ponit ovat vielä toisessa. Onneksi kuitenkin Irmeli on Irmeli eli sen mielestä karkaaminen ei ole suotavaa. Ei vaikka ympärillä olisi matala 90cm sähköverkkoaita, ilman sähköä :D Näin ollen pystyn pystyttelemään näille ruohonleikkureilleni eri puolelle pihaa aitauksia.

Yhden kämmin kuitenkin tein. Ensimmäisen aitauksen sisällä oli (sana painolla oli) vähän talvesta osumaa saanut omenapuun alku verkon sisällä. Verkko ei kuitenkaan ollut vuohen pitävä. No siltä omenapuulta puuttui muutenkin latva ja koska noin yleisesti vuohet voisivat tuhota paljon enemmänkin, niin pidetään tämä tappio pienenä tappiona :) 

Sain viime viikonloppuna vuokralle klapikoneen ja muutaman kultaisen talkoolaisen, joiden voimin kuudessa tunnissa keväällä kaadetut puut muuttuivat klapeiksi. Vuohet ovat innokkaasti ottaneet osaa puiden kuivatukseen kuorimalla niistä herkullisia kuoria pois :D

Kommentit

  1. Meillä saivat marjapensaat tänään vähän osumaa. Oli kova työ saada kutut pois. Se vaan kuuluu asiaan. :D

    VastaaPoista
  2. Ihana päivitys, laita taas jossain vaiheessa uutta heistä tulemaan.

    Meillä kävi toissavuonna niin, että iltahämärissä sen jälkeen, kun lampaat olivat jo menneet nukkumaan, istutimme muutaman tammen. Ajatus oli, että heti aamulla sitten verkotamme ne. Arvaat varmaan, ketkä heräsivät ensimmäisenä... Emme olisi uskoneet, että ne edes osuvat kohdalle ja löytävät pienet taimet metsänreunasta vihreän laitumensa sijaan, vaan toisin kävi ;).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari