Kirja-arvio: Piotr Sochan Mehiläinen


Sorruinpa tässä yksi päivä ostamaan Adlibriksestä (itselleni :D) hienon lastenkirjan.

Nemokustannuksen kustantama ja Päivi Paloposken suomentama kirja oli Adlibriksessä alennuksessa 14,40€ (ovh 29€)ja täytyy kyllä sanoa, että kirja on todellankin hintansa väärti. Ensinnäkin hauska ja hieno kuvitus hivelee silmiä (ainakin minun silmiä:D)ja yksityiskohtia on paljon ja toiseksi kirjasta löytyy paljon mielenkiintoista tietoa. Itse olen esimerkiksi luullut, että savustimella luodaan mehiläisille pieni metsäpalo-illuusio, jolloin mehiläiset pysyvät kiltisti kotonaan, mutta tämän kirjan mukaan savulla hetkeksi torpataan vartiomehiläisten hajuaisti ja siten päästään rauhassa käymään pesällä. Toki voi olla että molemmat tulkinnat ovat oikeita. Mielenkiintoista silti.


Kirjasta löytyy paljon historiatietoa, sekä tietoa mehiläisten käyttäytymisestä sekä mehiläisten hoidosta. Kirja kertoo myös miksi mehiläiset ovat tärkeitä ruuantuotannolle ja monta muuta mielenkiintoista asiaa mehiläisistä.

Kirjan on kirjoittanut ja kuvittanut puolalainen kuvittaja Piotr Soscha (s.1966). Kirja on kunnianosoitus hänen mehiläishoitaja-isälleen. Omat mehiläiseni päättivät sitten ensimmäistä kertaa parveilla. Ei auttanut emokennojen tuhoaminen eikä jaokkeen teko. Niin vaan kovalla surinalla vanha emoni lähti porukan kanssa lentoon ja hävisi kuusten latvojen taa. Nyt mulla on sitten ilmeisesti yksi jaoke merkkaamattomalla emolla ja vanha pesä myöskin uudella merkkaamattomalla emolla. Satoa ei siis taida tulla, ja taas saa jännittää selviävätkö nuo talvesta. Paljon on opittavaa, mutta on ne ihania ja kiinnostavia :)
Kommentit

  1. Olipas kiva löytää blogiisi! Paljon mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa.

    Meistä on keväällä tulossa alkavia mehiläistarhaajia myös. Hyvin kiinnostavaa ja tärkeää hommaa se! Jospa joskus saisi hunajaakin omasta takaa :)

    Maalaisblogin Nina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari