Navetan tiilikaton paikkaus

Navettani tiilikatto on käyttöikänsä päässä.. Tiilet ovat lohkeilleet ja katto on notkolla, vaan vielä ei ole varaa uuteen kattoon, joten viikonlopun ohjelmassa oli paikkaushommia. 

Tehtävälista:

1. Hommaa samanlaisia varatiiliä kuin katollasi on (eli käy hakemassa tiiliä naapurin varastosta :P ) maalaa ne sokkelimaalilla saman suuntaisen värisiksi kuin kattosi on.

2. Vuokraa nosturi tai tikapuiden lisäksi lapetikkaat. 

3. Taiteile itsesi katolle ja

4. nosta haljenneen tiilen vasemmalla puolella olevaa tiiltä ja laita sen alle alhaaltapäin kiila ja sitten nosta haljenneen tiilen yläpuolella olevaa tiiltä ja ujuta sen alle oikealta puolelta toinen kiila. Sitten irroita varovasti hajonnut tiili ja korvaa se uudella. 


 Ylhäältä käsin nuo vaihdetut tiilet pistävät silmään sillä valittu tummanharmaa väri olikin hieman sinertävä, mutta alhaalta ne eivät onneksi pistä silmään. 

Tuollainen nosturi on kyllä loistava vehje. Sellainen pitäisi vuokrata melkein joka syksy. Tulee tarkastettua rännit, asennettua jouluvalot (superaikaisin), poistettua häiritseviä puunoksia ja ennen kaikkea kuurattua hevostrailerin katto :D 

Kommentit

 1. Noin se homma menee, ei noin hyvän näköstä kattoa kannata alkaa vaihtaan, varsinkin kun saa viellä varaosatiiliä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoristus ja jonkinmoinen aluskate ois tietty kiva mutta kyllähän tolla pärjää :)

   Poista
  2. Ite lähtisin katetta vaihtaan vasta sitte kun ei enää sais sitä vanhaa korjattua.

   Poista
 2. Nostolaitos on hyvä tuossa. Betonitiilikatetta korjattaessa kun helposti rikkoutuu yhtä korjattavaa kohden viisi alunperin ehjääkin tiiltä... Siis jos kävelee siellä katolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en uskaltanut ottaa sitä riskiä että olisin hajoittanut useamman kuin korjannut :D ja kun tuon nosturin vuokraus oli todella edullinen ja siihen hintaan se tuotiin pihaankin niin todellakin kannatti :)

   Poista
 3. Tuo näyttää vielä melko hyvältä katolta. Tai ehkä vertaan vaan meidän todella huonokuntoiseen kattoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisissahan on yleensä vanha pärekatto "aluskatteena" ja silloin ne pitävät paremmin vettä. Mutta noin yleisesti se on ihan hyväkuntoinen. Ehkä sen huonoin ominaisuus on se että reunimmaiset tiilet valuttavat vedet räystäslautojen ja kattotuolin päätyihin ja sitä myöden reunat alkavat putoilla alas.

   Poista
 4. Sehän on hienoa, että tulee nämä työt hoidettua. Meidän tiilikatto ei paikkausta kaipaa, mutta uskon että katon pesu ja pinnoitus voisi olla aivan hyvä asia. Saisi sitten ehkä katostakin pitkäikäisemmän.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari