Sisätilat on kyllä niin pienet, että melkein kaikki näkyy noissa kuvissa mutta täytyy joku kerta kuvata viä mun sänkykulmaakin (jos saan sen siistiksi :D )
Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää. p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)
TEE-SE-ITSE maakellari Aloitin maakellarin rakentamisen sillä, että aluksi tyhjensin vanhan perunakuopan ja kaivautin siihen vähän isomman kuopan. Sitten pohjalle levitettiin karkeampaa mursketta ja lopullinen tasoitus tehtiin hienommalla murskeella. Samalla ympärille levitettiin salaojaputki. Kellaria varten ostin noin 250 kappaletta RUH-290 harkkoja ja kaksi 1000 kg valmislaasti säkkiä. Muurari muurasi seinät, jonka jälkeen ulkopuolelle asennettiin finfoam eristeet ja maaaines siirrettiin takaisin seinää vasten. Viimeinen harkkokerros tehtiin kapeammilla harkoilla, jotta seinien yläreunaan saatiin aikaiseksi pieni huullos. Tuohon huullokseen leikattiin pohjalle bitumikaistaletta ja päälle painekyllästetystä patikasta kehys. Kehykseen kiinnitettiin välikaton ruoteet (2*6 tuumaa) joihin puolestaan ruuvattiin alapuolelle kiinni sisäkatoksi vallittu painekyllästetty raakalaudoitus. Välikattoon tuli 30 cm kerros Ursan lasivillaa. Tämän jälkeen nousi kahdesta 2*6 tuuman
Etsin tuossa jokin aika sitten kirjastosta kirjaa umpioinnista, mutta en oikein löytänyt mieleistä kirjaa. Netistäkin tietoa löytyi niukalti. Itseäni kellariprojekti myötä tuo umpiointi on alkanut kiinnostaa. Pakastimeen saisi tilaa muille asioille kun voisi säilöä ruokaa purkeissa kellariin. Lopulta kun en keksinyt muuta kysäisin paikalliselta Maa- ja metsätalousnaisten yhdistykseltä että miten ois kurssi säilönnästä ja niinhän he polkaisivat pystyyn säilöntäkurssin (Jee!) Umpiointiin tarvitaan lasipurkit joissa on Twist-on korkki. Kuvassa yllä on tuollainen korkki. Keskiosan reunassa näkyy himmeästi valkoinen ihan ohut nahkea muovireunus. Siitä tunnistaa Twist-on - kannen. Umpionnin onnistumisen näkee siitä että valmiin purkin kansi on lommollaan sisälle päin. Omena-luumu herkku 1kg omenoita rasia luumuja 12dl vettä 500g sokeria kanelitanko Kiehauta vesi, sokeri ja kaneli. Kuori ja lohko omenat. Paloittele luumu
Hei lukijat, haluaisin tietää miten te pesette mehupullonne? Pesetkö mehupullot heti käytön jälkeen ja syksyllä lisäät mehut pestyihin pulloihin? Vai liotatko ja kuummennatko pullot uusiksi ennen pullotusta? Martathan ohjeistavat pullojen pesun jälkeen yön yli liotuksen kylmässä vedessä ja sen jälkeen pullojen kuumennuksen uunissa. Itselläni on tapana huuhdella käytetty pullo ja jättää se laatikkoon odottamaan pesua. Laatikon täytyttyä kutsun itseni kaverilleni kylään ja käytän hänen tarpeeksi isoa lavuaaria pestäkseni pullot. Tänä vuonna ostin pulloilleni kuivatustelineen jotta sisälle ei jää yhtään tippaa huuhteluvettä. Kuivatuksen jälkeen pakkaan pullot takaisin laatikkoon ja ennen mehustusta täytän saunalla ison vadin kylmällä vedellä ja liotan pulloja siellä ja sitten kuumennan pullot vielä uunissa. Tästäkin huolimatta noin 10% mehuista (joskus enemmänkin) homehtuu pinnasta. Syyllisenä olen pitänyt huonoja muovikorkkeja ja siitä syystä olen siirtynytkin kumikorkkeihin, mutt
Idyllinen joulu. Hyvää uutta vuotta Harmaaseen torppaan!
VastaaPoistaNoista sitätiloista katselisi kuvia mielellään enemmänkin. :)
VastaaPoistaSisätilat on kyllä niin pienet, että melkein kaikki näkyy noissa kuvissa mutta täytyy joku kerta kuvata viä mun sänkykulmaakin (jos saan sen siistiksi :D )
Poista