Kesän 2017 kasvimaan ilahduttajat ja pettymyksentuottajat


Ilahduttajat

Porkkana 
Porkkanat olivat ensimmäistä kertaa kunnon kokoisia :)

Palsternakka 
Palsternakkasato ilahdutti erityisesti siksi etten yhtään palsternakan siementä maahani kylvänyt ja silti sain komeimman palsternakkasadon mitä olen ikinä saanut. Edelliskesän kukkinut palsterankka oli siementänyt laatikoihin ja käytäville aiheuttaen mukavan sakon.

Peruna
Perunasato oli hyvä. Aiempina vuosina myyrät ovat verottaneet perunasatoani, mutta tänä talvena syödään vielä omia perunoita:)

Lanttu
Lantut kasvoivat suuriksi ja niitä tuli mukavasti. Lanttuja, punajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa kuorin, pilkoin ja esikeitin ja pakastin juurespusseina.

Punajuuri 
kasvoi kuten aikaisempinakin vuosina.

Kesäkurpitsa
Keskäkurpitsa oli yhä uskollinen, kuten muinakin vuosina :)

Mansikka ja omenapuu tuottivat hyviä marjoja ja omenoita. Omenoita tuottavia omenapuita pihassa on vasta yksi ja mansikoitakin on vain naposteltavaksi, mutta lajikkeisiin olen hyvin tyytyväinen.

Mustikka
Mustikka yllätti iloisesti. Neljä mustikkapensastani ei ole kummemmin satoa tuottanut aikaisempina vuosina, mutta nyt satoa tuli noin kolmen viikon ajan jokaiselle aamupalalle jogurtin päälle <3

Pinaatti
Pinaatti pitäisi kerätä nopeammin, mutta aina se ehtii kukkimaan ennnen mua, mutta silti pakastimessa on muutama rasia ryöpättyä pinaattia piirakan päälle.Pettymykset


Kaali
Keräkaali kasvoi hyvin harsolaatikoissa, muttei kerennyt keriytymään rullalle tarpeeksi ajoissa. En kuitenkaan luovuta vielä. Tahdon kaaleja!!


Basilika 
Olisko ollut liian kosteaa basilikalle?

Valkosipuli
Opinpa sitten vasta nyt että jos valkosipulia istuttaa kukinnosta "kuoriutuneista" pikkukynsistä niin kasvu vaatii kaksi vuotta.. Ensimmäinen vuosi meni, mutta toista tuskin tulee sillä joku allekirjoittanut jätti kitkemisen valkosipulimaassa kun luuli että näreistä tullut mitään.


Purjo
Purjo onnistui siedettävästi edelliskesänä mutta 2017 ei tainnut purjolaatikossa olla tarpeeksi jytyä kun purjot matkivat ruohosipuleita onnistuneesti.


 Kommentit

  1. Ihana lukea onnistumisista. Meillä kasvimaalla niin moni asia epäonnistui, että olin aivan lohduton syksyllä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari