Omavaraisuutta vuonna 2018 osa 3: työponit

Yksi suuri haaveistani on työponiparivaljakko. Ja sitä haavetta kohden kuljen millin askel kerrallaan. Maaliskuussa  ponien koulutus ei edistynyt lainkaan, sillä työvaljaani olivat valjassepällä mallikappaleina, mutta nyt molemmat valjaat ovat kotona. Vanhat valjaat jäivät Edylle ja uudet, hieman isommat valjaat tulivat Wallulle. Vielä kylkiremmit pitää Wallulle tehdä uusiksi, mutta sitten on varusteiden puolesta mahdollisuus treenata molempia poneja yhtä aikaa.Toinen hankinta on liittynyt myös poneihin, mutta ei parivaljakkoon, vaan puiden juontamiseen. Tilasin siis metallisepältä juontoaisat, jotta voin vedättää poneilla polttopuut pusikostani pihaan. Hintaa aisoille tuli 150 euroa.
 Kuvan koivut odottelevat ponien juontotreeniä ja oikealla kuvassa näkyy kuinka paljon kasvimaalle heitetty tuhka vaikuttaa lumen sulamisnopeuteen. Parhaimmilaan lumikerros on 30cm matalammalla siellä minne olen  tuhkaa levitellyt, että ehkä se kevät sieltä vielä tulee:)Takapakkejakin on tullut vastaan, nimittäin molemmat mehiläispesäni olivat menehtyneet talven aikana. Harmittelin asiaa mehiläishoitajien palstalla ja sain kuulla tehneeni emämunauksen eli heikolle pesälle ei saisi jättää hunajaa talven yli. Kiteistä hunajaa mehiläiset voivat kuulemma käyttää hyväksi vain jos niillä on vettä ja jos ilma on lämmin! Mehiläisilläni ei siis ollut tarpeeksi tilaa sokeriveden säilömiseen ja reppanat kuolivat siis nälkään ja kylmyyteen. Tämä on jo toinen täydellinen talvitappioni, mutta samoin kuten kaalin kanssa, en osaa luovuttaa näidenkään suhteen. Eli haaveilen jo uudesta pesästä..ehkä mä opin jonain päivänä hoitamaan mehiläisiä ja kasvattamaan kaaleja :)
Tästä luettavaa omavaraisbloggareiden suunnitelmista ja toteutuksista:Kommentit

 1. Teet kyllä niin upeaa työtä poniinien kanssa, hatunnosto siitä! :) Niistä tulee vielä upea työponikaksikko.

  Täytyypä koittaa tuota tuhkakikkaa itsekin, kiitti vinkistä. Tänään juuri koiria lenkittäessä silmäilin, että meidän vanhan hevosaitauksen tolpissa toisiksi ylimmät langan eristimet ovat noin 60 sentin korkeudella, ja lumen pinta hipoi siinä ihan alapuolella... Pakko siis ottaa jotain kikkakakkosia käyttöön jos haluaa edes johonkin päin pihaa sulia kohtia ennen juhannusta :D

  VastaaPoista
 2. Ponit siellä jo odottavat pääsevänsä auttamaan halonkuljetuksessa. Mahtavaa, että "teetätät" niillä tuommoisia hommia. Ei tarvita mönkkäriä! Voi, harmi kuulla mehiläispesistä, mutta onneksi et luovuta. Syy kun selvisi, opit varmasti virheestä. Niin, mites ne kaalit sitten...?

  VastaaPoista
 3. Jännä päästä kauttasi seuraamaan työponien treenaamista :)

  VastaaPoista
 4. Vautsi, tämä onkin mielenkiintoista seurattavaa. Ihan mielettömän upean näköisiä(kin) poneja <3

  VastaaPoista
 5. Nää on aina mukavia nää hummajutut!

  VastaaPoista
 6. Ohoh! Hienoa yrittämistä, jos ei yritä, ei onnistu. Onnea!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari