Voihan Kaali!

En ymmärrä miksi pitää kellaria jos kellarissa ei ole säilöttäväksi keräkaaleja ;) (purjoja, mehuja,hilloja, perunoita, ja muita juureksia). Syy toki voi olla siinä että nuo kaalin ryökäleet eivät ole mitään helppoja kasvatettavia!
Nää rimpulat ovat vielä saaneet liikaa aurinkoakin..

No minähän en luovuta, vaikka varmaan viisi vuotta olen yrittänyt kasvattaa kaalia tuloksetta.

Jotain olen kuitenkin oppinut:

1. Katso siemenpussin takaa miten pitkä itämisaika ostamallasi kaalinsiemenillä on (meikäläisellä oli tietty niitä 120vkr, joten esikasvatus on äärimmäisen tärkeää)
2. Esikasvatetut taimet tarvitsevat 12h auringon valoa päivässä eli kasvihuone-esikasvatus olisi ideaalista.
3. Taimet istutetaan maahan toukokuun puolessa välissä
4. Taimet suojataan tarkasti harsolla ja sen jälkeen pienisilmäisellä verkolla (jos lämpötila meinaa nousta harson alla liian korkeaksi).
5. Kaalimaan pitää olla hyvin lannoitettu ja PH7


Te viisaat lukijta voisitte auttaa ja lähettää mulle lisää kaalinkasvatusvinkkejä. Varsinkin niitä millä taimista saadaan jykeviä eikä tällaisia rimpuloita :D


Kommentit

 1. Meillä onnistui lehtikaalit pari kertaa todella hyvin ja sitten olikin kehnompia aikoja, joten en uskalla sanoa muuta kuin tsemppiä :)

  VastaaPoista
 2. Ruusukaalit eivät ole vahvinta osaamistani. Merivettä pitäviä ohjeita odottelen täällä, kiitos.

  VastaaPoista
 3. Huh, varsiparsakaalta ja lehtikaalta kasvatin viime kesänä onnistuneesti ja tänä kesänä on kokeilussa ruusukaali. Keräkaalista en edes haaveile :D

  VastaaPoista
 4. Nopeasti kuvan perusteella veikaten taimesi ovat saaneet liian vähän ravinteita, liikaa vettä ja liian vähän valoa. 120 vrk on kasvuaika pellossa ei itämisaika, joten kyllä ne Suomen kesässäkin ehtii. toki helpompi aloittaa varhaiskaalista. verkko on hyvä tuholaisia vastaan joita kaalilla riittää. Ruusukaali onkin vaativammasta päästä. Paljon ravinteita peltoon kuten keräkaalillekin. t. Entinen ammattivihannesviljelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin sanoa että hommaa kasvilamppu. Auttaa paljon jos ei ole kasvihuonetta taimikasvatukseen. Valoa tartteevat paljon.

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari