Omavaraisuutta vuonna 2018 osa 6: polttopuita, mehiläisiä ja oja

Pojat mönkijäradalla :)

Kuten yleensä, hommat ovat edistyneet hitaanpuoleisesti, mutta jotain on sentään tapahtunut. Nimittäin mehiläiset ovat täällä :)
Myös kuormalavakasa on täällä. Aika ihanan nimpparilahjan sain :) Näitä olen purkanut kasvihuoneen rakenteisiin ja loppuja pitäisi purkaa aitauksia varten.


Polttopuuprojektikin on jo jollain mallilla :)

Kuivuus on vaikeuttanut elämää, nimittäin laitumet ovat vähissä ja maa huutaa vettä. Onneksi naapurin ihanat nuoret miehet antoivat puolet mönkijäradastaan ponieni käyttöön ja ruuan lisäksi ponit saavat ilmaiseksi mönkijäsiedätyksen :D Tämän lisäksi yksi naapuri lahjoitti riistapeltonsa heinät poneille ja siitä tuli seitsemän heinäseipäällistä heinää.Arvi on oppinut roimasti uusia taitoja kuten laidunkatoksen katolle kiipeämisen, mun niskaan hyppäämisen ja liudan erilaisia hyppyjä. Lisäksi Arvi sai korvamerkit ja eläinlääkäri teki arvista rupukin. Heinäkuun lopussa Arvi muuttaa uuteen kotiin, jossa sillä tulee olemaan kaksi Afrikkalaista kääpiövuohta seuranaan ja upeat puitteet kiipeillä ja riekkua :D

Olen aina ollut sitä mieltä, että jokaisella itseään kunnioittavalla tontilla kuuluisi olla oja ja nyt tuo toive toteutui kun tiehoitokunta kaivautti tonttini yhdelle kulmalle pätkän ojaa <3
Oja kyllä huutaa rinnalleen kiviaitaa.. sekä pientä valkoista siltaa :D

Kommentit

 1. Voihan sentään, minä taas kaipaisin laiduntajia, sillä peltojeni viljelijä laittoi kantturat pois, eikä siksi ole korjannut heinää lainkaan. Harmi kun hyvä heinä menee hukkaan, ptääkin kysyä tarvitseeko naapurin kesähevonen laidunta.
  Ihana nimpparilahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. korjaamatonta heinää! Toivottavasti naapurin kesähevonen pääsee laiduntamaan tai sitten ilmoitusta tori.fi:hin että joku saa tulla korjaamaan heinät.. Tiedän jo ihmisiä jotka joutuvat vähentämään eläinmäärää kun talveksi ei ole tarpeeksi heinää.. itsellänikään ei ole vielä talveksi yhtään heinää eläimilleni, mutta kun nyt ekaksi selvitään tästä kesästä :)

   Poista
 2. Kivistävin sydämin ilmoitin ihanille naapureille, että saavat niittää ihan vapaasti kaikki ympäröivät pellot, meiltä ei liikene tänä vuonna syöjiä. Tänään sitten kaatui heinää monelta hehtaarilta, me aidataan pikkuinen läntti aikaisemmin niitettyä. Siellä yksi hevonen saa toteuttaa laidunnustarvettaan.

  Kivaa viikonjatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sentään heinät kaatuivat hyötykäyttöön? Mukavaa viikkoa myös sinne :)

   Poista
  2. Siellä ne rankkasateissa lojuvat. Vähän on haettu Otolle vihreää tarhaan haravoimassa mutta ei kolmea hehtaaria yhdelle poniselle saa taltioitua millään.

   Sinulle on muuten haaste, poikkeahan Torpalla !

   Poista
 3. Aivan ihana kuva tuo ensimmäinen - huokaus.
  Kiva, että mehiläistarhaus on taas käynnissä. Paljon tsemppiä siihen ja toivottavasti onnistut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa pitäisi olla paljon enemmän että ehtisi hoitaa ja opiskella mehiläistenhoitoa paremmin mutta kun en osannut olla ilman surriaisia niin tällä mennään :) eli katsotaan miten käy

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari