Case valkosipuli

Lueskelin tässä yksi päivä Autuas olo -blogista valkosipulin sadonkorjuusta ja kävi ilmi, että jos kasvattaa valkosipulia itusilmuista niin ensimmäisen vuoden jälkeen ne nostetaan ylös ja annetaan kuivahtaa ja istutetaan syksyllä uudestaan ja sitt tokan kesän jälkeen pitäisi tulla oikeaa satoa. 

No minähän en ihan alkuun tiennyt, että itusilmuista kasvattaessa kuluu kaksi kesää, saati että ne pitää nostaa siinä välissä. No ajattelin korjata mokani niin, että menen nostamaan ne jotkut rääpäleet sieltä nyt ja istutan uusiksi syksymmällä.

Yllätys oli aikamoinen kun nostin ne pari mokattua rääpälettä ja sieltä nousi tällaisia! Mielestäni ihan valkosipulin näköisiä kapistuksia :D Mainittakoon tähän, että valmiista kynsistä en ole saanut mitään satoa aiemmin. Tosin nyt kyllä kuorutin tän penkin hevosenlannalla, että siinä on ehkä syy. 


Nyt sitten tarvii vaan selvittää jostain, että voinko näin pieniä itusilmuja pistää maahan jatkoa varten..Toinen iloinen asia, minkä poimin Autuas olo -blogista oli vinkki IHANAAN satokoriin Elsan lempituoli -puodista. Sorruin suorin jaloin ostamaan samanlaisen ja viä pari ruukkupidikettäkin ja paketointilankaa <3 Ja sieltä Nauvosta meren kohinan keskeltä paketti kiisi luokseni melkein ennen kuin ehdin kissaa sanoa :) 

Kori löytyy täältä ja samalla suositukset kesäkurpitsa-pekonivuoka -reseptille johon nämä korin kasvikset upposivat :)

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Se on kyllä totta ja hieno asia. Työkaveri kysy yks vuosi, että miten sulla on tän kokosia kurpitsoita. Vastasin että ne kasvaa paskassa. Ainoa ongelma on syyslannoitus eli se että paska ei pysy paikoillaan marjapensaiden juurilla.. kanat ovat nimittäin ahkeria paskalevittäjiä..

   Poista
  2. Mä en syksyllä anna mitään, keväällä tuhkaa ja paskaa. Perunatkin kasvavat pienen lapsen pään kokosiks, mulla ämpärit vaan pullistuvat kun potut kasvaa niissa niin isoiks.

   http://puliukko.blogspot.com/2018/05/tapahtumia.html

   Mukavaa vkl sulle sinne!!

   Poista
 2. Hienoa satoa. Kompostoitu hevosenlanta on erinomainen lannoite kasvimaalla. Laitan sitä evääksi valkosipuleille istuttaessa syksyllä ja keväällä uudestaan. Sadonkorjuukori on kaunis ja käytännöllinen, juuri kävin poimimassa tomaatteja.
  Itusilmujen voi antaa vähän "kypsyä" ja kylvää ne myöhemmin kasvupaikalleen.

  VastaaPoista
 3. Onni on omat valkosipulit ! Minä jo päältä erottelin pulskimmat murikat siemeniksi ja pienemmät päätyvät kyökkiin.
  Paskassa ja tuhkassa ne parhaat kasvavat. Aromi on ihan omanlaisensa. Ja mehevyys.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari