Laidunkauden päätös
Tänä syksynä ponit saivat vielä syyskuun puolesta välistä lisälaitumen käyttöönsä eli läheltä olevalta muutaman hehtaarin lammaslaitumelta jäi vielä syötävää ja pikku-ukot saivat syödä sielä vielä kuukauden. Syksy onkin ollut ihanan lämmin ja valoisa.
Nyt laidunkausi on jo loppunut ja pihassa alkaa kura kerääntyä kulkuväylille. Pientä huolta meinaa aiheuttaa keskeneräinen laidunkatoksen laajennustyö, mutta jospa siihen löytyisi aikaa, osaamista ja apukäsiä ja ponit pääsisivät kunnolla suojaan syksyn sateilta :)


Videolla haen pikku-ukot laitumelta kotiin. Vähän hitaasti ne tulivat luokse, mutta pihassa odotti oma ihana haketarha, siinä kun on niin ihana piehtaroida ja kotiniitty, jota vielä voi yrittää järsiäkin vähän :)


Herra kaniinikin laidunkausi alkoi olla lopuillaan, joten toin Neiti kanin sen luokse tutustumaan, jotta sain selville tulisivatko ne talvella samassa kerrostalossa tallissa toimeen :) Ja hyvinhän ne tulivat juttuun:) Ensinnä haisteltiin vähän häkin läpi ja sitten jo jyystettiin yhdessä männynoksaa ulkohäkissä. Nyt molemmat asuvat tallissa olevassa kanikerrostalossa.

Tässä jokin aika sitten ystäväni soitti ja pyysin, että hakisin takaisin ne kanamunat, mitkä annoin hänelle talvella :D no minäpä hain Astan, Allin ja Alinan takaisin kotiin. Kukko ja vanhat kanat eivät ole vielä oikein ottaneet näitä munana muualle adobtoituja uusia kanoja omikseen, mutta muutoin typyt ovat kotiutuneet niin, että nyt jo harjoitellaan ulkona vapaana oloa. Yhtenä päivänä naapuri soitti, että hänen poikansa oli tullut kysymään että "äiti onko normaalia, että naapurin kanat kävelee tuolla tiellä?" No ei oo juu :D Nämä uudet kanat ovat kovin kiinnostuneita hevosen kakkakasoista ja epäilen että Wallu oli käynyt tekemässä tuttavuutta (lue ajamassa takaa) niitylle tulleita kanoja, jolloin kanat olivat päätyneet tontin laidalle ja siitä tielle..Ilahtuneen oloisina lähtivät kyllä tulemaan luokse kun menin tielle kysymään, että mitäs te täällä teette?
Sen jälkeen typyt ovat kuitenkin pysyneet pihassa :)


Kommentit

 1. Yhdyn edelliseen kommenttiin, ihania typysiä! On Sinulla kyllä muutenkin ihania eläimiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aika kivat tyypit tänne on muuttaneet :) Kiva mun on olla täällä näiden seurassa <3

   Poista
 2. Ihania kuvia <3 hyvää syksyä toivotellen Ronja

  valokuvienikertomaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kaunis oli iltarusko kun kävin poneja laitumelle ruokkimassa

   Poista
 3. Kanat on kyllä hauskoja sulkapalloja <3 Meillä maalla ne eivät karkaa pihasta vaan melko samoja reittejä kipittelevät tutkimusmatkoilleen. Ihanat kuvat eläinystävistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mullakaan ole kanat pihasta liikkuneet (kun kaksi kertaa näiden vuosien aikana) joten tämä tuli vähän yllätyksenä :)

   Poista
 4. Voi mikä hurmaava kanikaksikko! Kanirodut eivät ole erikoisalaani, mutta voisivatko mahdollisesti olla new zealand red -rotuisia? :)

  Meilläkin kanat pysyvät pääsääntöisesti pihassa, mutta tuolla pikku hiekkatiellä tepastelevat toisinaan soraa nokkimassa. Välillä on tien päädyn mökkinaapuri ollut motissa autollaan tiellä kun meidän kanat ovat kekkuloineet tien tukkona, eikä ole ollut kiireen kiertämää väistää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo Herra kaniini on puhdas New Zealand Red, mutta neidissä on puolet Rexiä :) Ei täälläkään ole kanat mulla ollessan kuin kaksi kertaa lähteneet tielle.. mutta nämä uudet taisivat vähän säikähtaää ponin tuttavuuden tekoa :D

   Poista
 5. Ponit näyttävät ihan satuhevosilta ensimmäisessä kuvassa. Yksisarvisia ilman sarvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän olisi kyllä ratkaisu :D https://unicorncorner.com/products/realistic-unicorn-horn-for-horses-you-choose-size-and-color

   Poista
 6. Ihanan idyllisen näköistä <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari