Omavaraisuutta vuonna 2019 osa 5

Tänä vuonna pidin perinteisen lantalomani poikkeuksellisesti toukokuun lopussa enkä alussa kuten yleensä. Lannanajo ei kuitenkaan odottanut lomaani, vaan pelto johon lantani ajetaan oli valmis kyntöön normaalissa aikataulussa, joten traktorinvuokraus tapahtui äitienpäivän iltana ja samalla tyhjeni lantala ja kuttulan pehku. Hevosten pehkut, kanala ja kanila jäivät odottaamaan vielä tyhjennystä.

Lantalomani täyttyi siis kasvimaanlaitolla ja aitausjumpalla. Marjapensaiden siirto oli myöskin suunnitelmissa, mutta en saanutkaan kaivinkonetta vuokralle.


Edistymiset

Vuohet saivat uudet tolpat ja verkot pikkuaitaukseensa.

Pihattotarha edistyi yhden lautakierroksen verran.
Kuvittele tähän toinen lautakierros ja sähkölangat ja jos mielikuvitusta riittää niin kiviaitaakin aidan juureen ;)

Kasvimaa sai suurimman osan siemenistä ja pienet tomaatin taimeneni pääsivät kasvihuoneeseen.


Vihreiden pallojen tilalle voit kuvitella siirretyt marjapensaat.

 

Tämän hetken suosikkijuomani on raparperimehu.. ah niin helppoa ja herrrkullista :)Pensasmustikat näyttävät kukkivan hyvin..jospa niistä tulisi syksyllä satoa :)

Kurkkaapa muiden omavaraisbloggaajien kevään kuulumiset :)

Wanna bee farmer

Kommentit

 1. Haha, ihania noi "kuvittele tähän" :D Sitähän se on ja hyvä niin! Mielikuvitusta pitää olla ja valmista joutuu odottamaan. Siinä välissä on hyvä vähän kuvitella ;)

  Pensasmustikka tuntuu olevan kovin suosittu puutarhoissa nykyään. Meilläkin on sitä, mutta ne on kärsineet kahdesta kuivasta kesästä ja sadot jääneet vaatimattomiksi. Jospa tänä kesänä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla pensaat eivät tuottaneet varmaan neljään ensimmäiseen vuoteen mitään, mutta sitten riehaantuivat. Tosin viime vuosi oli niillekin liian kuiva..

   Poista
 2. Mä hurahdin raparperimehuun myös ihan täysin, en muistanut, että se on niin hyvää! Onko sun puutarha oikeasti tolleen kaarevasti avaimenreikää muistuttava, vai valehteleeko kuvakulma? nimim. meneekö mulla taas kaikki uusiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on otettu panoraama-toiminnolla, jotta saan koko kasvimaan kerralla kuvaan. Eli kaarevuus johtuu siitä.. ihan kantikas se oikeasti on :)

   Poista
  2. Okei! Vähän epäilinkin, että joku jippo tässä olisi. :)

   Poista
 3. Ihana uusi sana sanavarastooni: lantaloma!! Taidanpa kirjata ensi kevääksi kalenteriin yhdelle viikonlopulle lantaloman, jolloin kausariin ajetaan seuraavan vuoden pohjalämmitys hevoskasta.

  VastaaPoista
 4. Siellä on oltu ahkeria. Laitapa päivitys vuohista sitten, kun ovat aitauksessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne tuolla aitauksessa olivat jo nyt mutta eivät osuneet kuvaan :D Tää on tällainen pieni kevätaitaus niille ennen kuin siirtyvät laitumelle.

   Poista
 5. Hieno kasvimaa! Raparperimehua pitäisi itsekin laittaa, saa nähä vaan kerkeenkö jossain välissä..

  VastaaPoista
 6. Toi raparperimehu on kyllä hyvää ja helppoa. Mä ostin sitruunahappoa, niin sain sokerin määrää pienennettyä.
  Toi sun piha, NIIN HIENO! Ja todellakin pytyn kuvittelemaan lauta-aidan valmiina. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoista <3 ja ihanaa, että on ihmisiä jotka pystyvät näkemään saman näkymättömän minkä itsekin :)

   Poista
 7. Oi että, nyt tekisi mieli raparperimehua, mutta siirsimme juuri valtaosan raparpereista, niin ei kehtaa poimia edes mehuksi.

  Siellä on hommat edenneet hyvin ja saatan kuvitella sen kiviaidan, siitä tulee hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ku olisit lähempänä. Täältä sais raparperia, sitä tulee reippaasti yli oman tarpeen vaikka raparmehutarve onkin aikamoinen :D

   Poista
 8. Heh!

  Minäkin luulin, että kasvimaasi oli kaareva, kunnes luin tuolta ylempää jonkun toisen samaa ihmettevän kommentin. Olin jo ihan, että WAU! -meille myös tämmöinen. Paljon olet saanut aikaan. Aitaaminen ei nimittäin ole hätäisen hommia tai siistä tule ihan juosten pissityn näköinen. Kiviaita olisi ihan super ihanan näköinen. Tulee Emmerdale mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vielä olisi 140 tolppaa vaihdettavana, 70 laudunkeppiä tökittävänä maahan ja toinen kierros lautaa pihattotarhaan eli ei oo hätäisen hommaa ei :D

   Poista
 9. Raparperimehu <3 aivan törky hyvää. Sitä ei vain tahdo saada tarpeeksi. Toinen on raparperihillo. Njam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisinkin niin viitseläiäs että tekisin raparperihilloa <3

   Poista
 10. Meillä esikoinen yrittää nykyään korvata R-kirjaimen L:llä, joten jos hän alkaa puhua ihmisille kesäsuunnitelmiimme lukeutuvasta "lantalomasta" niin kukaan ei varmasti edes ihmettele :D Älyttömän nättejä aitauksia! Kun vuohiaitaa täytyy uudistaa niin otanpa mallia tuosta sinun systeemistäsi, ylinnä kulkeva sähkölanka varmaan pitää aiturit hyvin aisoissa. Tosin nuo meidän pököpäät ovat nyt verkkoaidasta hoksanneet, että kun siitä työntää päänsä läpi ja vähän hinkuttaa ja äheltää niin rautalanka venyy niin, että silmästä saattaa hyvässä lykyssä mahtua ulos... Vuohet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsi.. luuleekohan jotkut ihmiset että oikeasti tarkoitan rantalomaa :D no ei ainakaan ne jotka mut tuntee :P Mulla ei noi vuohet tuupi aitaa kun 40cm korkeudella on yks lanka ja sitt ylhäällä yks ja silloin tällöin jopa on sähkö päällä :)

   Poista
 11. Oi, raparperimehua! <3 Täällä alkukesän tohinat viivästyttäneet mehu-urakkaa... Ja naapurikin lupasi vielä raparpereja omasta pihastaan mehustukseen! Parasta kesäjuomaa - keitän itse tiivistemäistä, tuhdimpaa mehua, jota laimennamme vishyllä. <3

  Tsemppiä sinne urakkaan - hyvälle näyttää! :)

  VastaaPoista
 12. Taito nähdä rytöläjät valmiina alueina, on hyvä olla olemassa! =D

  Pensasmustikat kukkivat täällä Leppämäessäkin tosi runsaasti!

  VastaaPoista
 13. Onhan siinnä ollut aita projektia ja maalla piisaa hommaa aina :) Ompas paljon pensasmustikassa kukkia. Minäkin niitä hankin tänä vuonna ja muutamia kukkia on näkynyt olevan. Saas nähdä tuleeko satoa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari