Omavaraisuutta vuonna 2019 bonusraita

Omavaraisbloggaajien tämän vuoden postaussarja on päättynyt, mutta mieli ja osittain myös kehokin karkaa jo ensi vuoden suunnitelmiin ja siksi päätinkin kirjoittaa tällaisen bonuskirjoituksen.

Suunnitelmissa on siis ensi vuodelle vaunukatos, missä toinen pääty toimisi ponien metsätarhakatoksena ja toiseen päätyyn saisin talteen ponien vaunun ja kahdet kärryt. Unelmissani kyseisellä katolla olisi myös viherkatto, mutta katsotaan miten pitkälle sen suhteen pääsen. Ensimmäinen askel vaunukatokseen oli Pena ja Penan kaivuri, jolla hän kaivoi katoksen pylväät maahan. Ensi (ja ehkä sitä seuraavallekin) vuodelle tässä katoksessa riittää kyllä tekemistä, mutta tämä aikainen aloitus ilahdutti kovin :)Tolppien pystytyksen yhteydessä Pena poisti alueelta varten parisenkymmentä kantoa. Tämä oli hieno lisäbonus, sillä en sitä tajunnut edes pyytää, mutta nyt katokselle saa tuotua kuorma-autolla sorakuorman ja lisäksi nyt voin suunnitella tuohon heinää ja hevosille soveltuvien kukkia. Kiviaitakin edistyi samalla jonkin verran :)Toiseen ensi kesän suunnitelmaan kuuluu vadelmatarha ja yllättäin tätäkin projektia edisti Pena! Eli kohdassa mihin suunnittelen vadelmia, oli vielä toissa viikolla iso morsiusangervo. Pena kauhasi sen pois, joten keväällä tuosta kohtaan on kivempi aloittaa vadelmatarhaa.Lehtikompostoriprojektin ajattelin toteuttaa ilman Penaa eli ihan omin pikku kätösin sekä rautakangin. Vähän olen saanut tätäkin projektia alulle. Marjapensaat todellakin tarvitsevat tukea ja niiden tukeminen on alkanut kahden pensaan osalta. Yritin miettiä jotkut kauniin ja kestävän ratkaisun, mutta koska en keksinyt mitään hyvää ratkaisua, niin päätin käyttää olemassa olevia tarvikkeita. Eli lopputulos ei ollut kaunis eikä pitkäikäinen, mutta ainakaan ensi kesänä kaksi pensasta eivät roiku maassa :)

Possuaitauksen uudistus on alkanut vanhan purkamisella ja märkä 10cm lumikerros on auttanut purkutöissä omalta osaltaan :D


Katoksen tolppien lisäksi ihanin asia on ollut se, että yläkerran remontti on jatkunut ovella! Voitte vapaasti kuvitella mut kesäaamuna tuohon ylätasenteelle juomaan kahvia ja katselemaan heppojen laiduntamista :)


Näillä projekteilla sitten kohti ensi vuotta! Ja voin jo nyt paljastaa, että omavaraisbloggaajien yhteispostaukset jatkuvat ensi vuonnakin eli pysykäähän kuulolla :)

Kommentit

  1. Hyvältä ja työteliäältä suunnittelemasi kuulostavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä miten käy. Katos on iso homma ja samoin yläkerta, mutta aina voi haaveilla isosti :)

      Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari