Myrskyn jälkeen

Tänä talvena torpalla on ollut kolmessa myrskyssä sähköt poikki. Puita on kaatunut aidalle, tielle ja laitumella. Vettäkin on tullut reippaammin kuin tavallisesti.

Sähköjen katkeaminen ei ole harmaassa torpassa mikään järistyttävä kriisi, sillä siihen olen varautunut, mutta aina myrskyjen ja katkojen aikana huomaa jotain, mihin voisi varautua paremmin. Tällä kertaa huomasin kaksi asiaa, mitkä vaativat muutosta.

Omistan veivattavan radion, jolla voin ladata virtaa myös kännykkään. Olen kuitenkin vaihtanut kännykkäni viime myrskyjen jälkeen ja tämän talven ensimmäisen sähkökatkoksen aikana huomasin, että tämä uusi puhelimeni ei ottanut vastaan veivattavaa sähköä. Ehkä veivaukseni ei tuottanut tarpeeksi tasalaatuista sähköä :D Tästä viisastuneena tilasin puhelimelleni varavirtalähteen. Vaikka toki autossa saa puhelinta ladattua niin kauan kuin polttoainetta riittää.

Toinen muutos minkä myrsky aiheutti varautumiseeni oli muutaman ylimääräisen ämpärin hankinta ja uusi rutiini. Muutamana aamuna kun heräsin ilman sähköjä, sain aikaiseksi pienoisen kiireen töihin kun eläinten vesiä ei saanutkaan saunan hanasta. Nyt täytän ämpäreihin iltaisin valmiiksi aamuvedet, jolloin aamulla ei tarvitse myrskyn tullen otsalampun valossa lähteä kaivolta pumppaamaan vettä.

Tällä hetkellä on kotivarani päivitys meneillään. Syön pian vanhentuvat elintarvikkeet ja ostan uudet tilalle.

Mites teillä? Onko myrsky vaikuttanut arkeen ja miltä kotivara näyttää?

Kommentit

  1. Täytyy varmaan koputtaa puuta, mutta tämän talven myrskyt eivät ole katkoneet sähköjä meiltä. On varmaan ensimmäinen vuosi ollut näin! Yksi kataja repesi kahdessa eri myrskyssä ja yksi laho koivu katkesi. Että vähällä on päästy!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari