Omavaraisuutta vuonna 2020 osa 5Viime kuukausi oli rankka. Ensinnä kuoli mehiläiset ja sitten sairastui hevonen ja siinä menikin kuukausi hoitaessa sitä ja klinikallekin päästiin pariin otteeseen. Mehiläisten osalta tarina taisi olla siinä. En vain näemmä saa pidettyä niitä hengissä. Hevonen sen sijaan on hengissä ja voi paremmin. Vielä toki odotan kontrollikäyntiä klinikalla.

Edellä mainituista syistä, en ole pahemmin omavaraisuutta ehtinyt edistää. Ainoa näkyvä edistys on ollut vadelmapenkin perustaminen morsiusangervon ja vuorenkilpien tilalle. 


Kasvihuone on saanut  takaseinästä puuttuvat laudat ja kulmalaudat. Ränni vielä puuttuu ja toisen oven tuunaus. Ikkunaruudut pitää myös kiinnittää listoilla laudanlappujen sijaan. 


Lannat on ajettu taas lantalasta ja niittylaitumelta peltoon ja taimia olen alkanut koulimaan pikku hiljaa. 


Yläkerta odottaa päätyjen rakentamista ja ikkunan maalausta.

#valkosipulitsentäänkasvaa


Vyöhyke 1

Vyöhyke 2

Vyöhyke 3

Ku Ite tekee https://www.kuitetekee.com/2020/05/04/suuntana-omavaraisuus-2/
Villakotiranta http://www.villakotiranta.fi/?p=4399

Vyöhyke 4

Vyöhyke 5

Norja


Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Voi kurjuus mehiläisten ja hevosen kanssa, toivottavasti heppa paranee kokonaan! Tuollaiset vastoinkäymiset vievät kyllä energiaa kaikelta muulta, mutta onneksi sitä ehtii myöhemminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin kontrollissa ja hepan lääkitys jatkuu. Nyt myös toisella lääkkeellä. Ihan ok tilanne, mutta voimia vievä juu.

   Poista
 3. Voi harmistus. Toivotaan parempia päiviä ja niitä pölyttäjiä kuitenkin sinne :)

  VastaaPoista
 4. Sulla ollut ikäviä tapahtumia, toivotaan, että heppa sentään toipuu kokonaan. En käsitä miten toisilla voi olla nuo kylvöt merkitty niin siististi, sullakin tollaisa pyykkipoikia oikein. Meillä aina huiskastaan se pussi sinne jonnekkin ja lopulta sitten arvotaan, että mitä näissä mahtaa kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu aina alkuvaiheessa on hienot merkit taimilla.. nyt jo osa on hävinnyt ja talvikylvöistä ei ole mitään merkintää.. tiedän kohdan mihin on jotain kylvetty, mutta mitä?? Kukkien osalta sama.. alkuun merkitään, sitt hukataan merkit ja sitt äitin kanssa mietitään, että onko toi ostettu kasvi vai rikkaruoho ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari