Viljelyitä

Kevät on ollut kylmä ja siksi viljelytkin ovat kaikki myöhässä, mutta jotain pääsin aloittelemaan viikonloppuna. Yksi laidunlohko, uusi pihatarha ja yksi lainapelto on nyt kylvetty. Tällä kertaa kokeilussa on hevosille tarkoitetut Viljelijän Berneriltä osetut Horse Master heinän siemenet ja Ahoalusta tilattu hevoslaitumen yrttiseos.


Ensimmäiset kaalintaimetkin pääsivät kaaliverkon alle ja muutama tomaatti, kurkku sekä paprika kasvihuoneeseen. Hyvin näyttivät selviytyvän ensimmäisistä öistä, joten pian pääsevät loputkin taimet multaan. Tuo hyötykasviyhdistykseltä ostamani kaaliverkko on ollut loistava, mutta liian pieni tämän vuoden kaalimäärälle, jotan ajattelin vain pikaisesti napata toisen kaaliverkon Hankkijan hyllystä. Se oli vikatikki. Halvalla ei saa hyvää. Aivan kertakäyttöinen muoviverkko. Seuraava täytyy tilata samasta paikasta kuin ensimmäinenkin. Yksi luumupuista on innostunut kukkimaan, mutta muut vasta heräilevät. Vuohetkin pääsivät ruohonleikkuuhommiin, mutta saivat aikamoiset ötökänpuremat heti alkuun.

Nelli osaa ottaa kylvöpuuhat rennosti.

Kommentit

  1. Minua kovasti kiinnostelisi laittaa jokunen kaali ja ruusukaali kasvamaan mutta toistaiseksi en ole uskaltanut, juurikin ötököiden pelossa. Pitääpä selvitellä tuota verkkoasiaa.

    VastaaPoista
  2. Ihailtavaa viitseliäisyyttä! Omat viljelykseni ovat jääneet tarmon puutteessa tänä vuonna ihan paitsioon. Olen ottanut Nellin tavoin liian rennosti kasvatusten suhteen, kun mieli on täyttynyt aikalailla muilla asioilla. No, tulee uusia keväitä ja kasvukausia...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari