Lämpöä kasvihuoneeseen

Kasvukauden pidentämistä varten olen vähän tuunaillut kasvihuonetta. Kuten kuvasta näkyy, itäpäädyssä on nyt uusi tiiviimpi ovi ja ikkunareunoissa on nyt vanhoista talon ulkovuorilaudoista tehdyt listat. Mutta suurin uudistus näkyy kuvassa vasemmalla eli kasvihuoneessa on nyt savupiippu ja se on kiinni pienessä suloisessa Högfors 13 hellassa <3

Kun kaikki on tehty kierrättäen niin kokonaisuus on vähän sinnepäin, mutta se toimii!

ruutuikkunassa läpivienti peltiselle savupiipulle
Tässä kuvassa näkyy kasvihuoneen eteläpääty ja se miten toteutin savupiipun läpiviennin. Isä toi tuliaisiksi sopivan kokoisen kolmiruutuisen ikkunan josta poistin ylimmän ruudun ja vaihdoin tilalle palolevyn palan.

Tässä on tuo ihana pieni hella, jonka sain lahjaksi roskalavaryhmästä. Hellan päällä käytän kaaminapuhallinta levittämään lämpöä koko kasvihuoneeseen.

Tämän vanhan saunanoven ostin Tori.fi:n kautta. Vielä mietin sen värisävyn muuttamista ja ainakin nuppi vaihtuu kahvaksi, mutta muuten se menee mukavan napakasti kiinni eli tuuli ei pääse sitä itsestään aukaisemaan.

 
Hellan mukana tuli kaksi suoraa hormiputken pätkää. Ostin lisäksi kaksi kulmapalaa ja teetätin kyläsepällä paloista sopivan kokonaisuuden.

Kasvihuoneeni on tehty pääosin kierrätysmateriaaleista. Vain betonisokkeli, kulmaraudat, valokate, piipun kulmapalat ja osa ruuveista on uutena ostettuja.

Tiilet ovat kylän yhden navetan puretuista väliseinistä, ikkunat ovat naapurikylästä huutokaupasta. Harmaa lauta on serkkupoikieni entisestä puumajasta tai oman talonpäätyni vanhoista vuorilaudoista. Ovet ovat molemmat vanhoja saunanovia. Toinen löytyi tori.fi:stä ja toinen ystäviltäni. Yrttihyllyjen kiinnikkeet ovat työpaikkani virastomestarin lahjoituksia. Tomaattien kasvulaatikot ovat ajokoneen ketjujen laatikot. Lattiatiilet ovat tori.fi annetaan-ilmoituksesta ja hella roskalavaryhymästä. Runkopalkit ovat terassityömaaltani ylijääneet oman pihametsäni puista sahatut piirut. Ja talvisin katossa roikkuu roskiksesta pelastettu kattokynttelikkö :)

Kasvihuoneeni on vähän sinnepäin mutta sopii hyvin muutoinkin rappioromanttiseen ympäristöönsä ;)

Seuraava projekti on saada kasvihuoneeseen sadevesirännit ja vesipunttu.
Kommentit

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari