Pientilan töitä helpottavaa konevoimaa

Olen reilun vuoden verran tutkinut eri vaihtoehtoja millä laitteella helpottaisin tämän pikkuisen tilani voimaa vaativia töitä. Tähän mennessä olen lainannut ja vuokrannut niin konevoimaa kuin miesvoimaa. Vuokrakoneet pelittävät hyvin, mutta usein saan odotella ja sumplia eri aikatauluja yhteen. Ison traktorin hankinta ei näin pienellä tontilla ole järkevää, eikä sille löytyisi tallitilaakaan.

Mönkijää olen lainannut nyt kesän verran ja se on helpottanut arkea. Lannat, laidunvedet ja hakepuut ovat kulkeneet kätevästi mönkijän kärryllä ja mehiläispesän laatikko ja laitumen siemenviljasäkki kulkivat myös mukavasti mönkijän nokalla. Mönkijä & kippikärry -yhdistelmän kätevä puoli on ollut yhdistelmän koko. Mönkijä on mahtunut talliin ja sillä on mahtunut kulkemaan pihassa melkein mihin tahansa kohtaan. Sen vinssistäkin on ollut iloa, mutta yksi asia mihin mönkijä ei tuonut apua, oli nostelu. Katselin myös pieniä etukourmaajia, mutta niiden pienet renkaat sopivat mielestäni paremmin tasamaalle ja tämähän tontti on täynnä kiviä ja syksyn tullen myös täynnä mutaa, joten tämän vuoksi yhä useammin selailin mönkijätraktoreita eli pientraktoreita. 

Suomesta saa uutena muutamaa eri merkkiä pientraktoreita. Niistä ylivoimaisesti suosituin on Solis. Tutkiskelin kaikkia vaihtoehtoja ja lopulta päädyin ostamaan Solis 26.

Tässä se nyt on matkalla kotiin :)
Soliksen teknikset tiedot

Tällaiseen pientraktoriin on Suomesta saatavilla  mm. auroja, äes, pöyhijä, niittokone, niittomurskain, takalevy, takakauha, lumilinko, klapikone ja syksyllä 2021 kuulemma myös Soliksen oma paalain.

Seuraava oma hankintani ovat trukkipiikit etukuormaajaan ja vetokuula-adabteri perään sekä talven tullen lohkolämmitin ja perälevy. Olen aiemmin hankkinut itselleni mönkijän kippikärryn ja tällä yhdistelmällä voin siis kärrätä lantaa ja siirrellä niin heinäpaaleja kuin kuivikkeita talliin.


Tässä allekirjoittanut ihastelee uutta kultaansa :D

Kommentit

  1. Ihana! Kyllä maatilalla pitää olla kunnon konevoimaa. Haluaisin itsekin vähän tuhdimman koneen, olen kuskannut tavaroita, vesiä ja puita puutarhatraktorin peräkärryssä. Naapuria on täytynyt vuokrata enemmän voimaa vaativiin töihin. Olisipa hienoa jos olisi lumitalvia varten oma aura tai perälevy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peräkärry on kyllä kätevä, oli se sitten puutarhatraktorin, mönkijän tai jonkun sellaisen perässä. Jos lottoaisin ja voittaisin niin pieni kaivinkonekin olisi ihana :D mutta nyt nautin näistä lisääntyneistä voimista :)

      Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari