Kesän 2022 projektihaaveet

Yleensä haaveilen kolmesta projektista per kesä, mutta listalla voisi olla vaikka kymmenen projektia jos haaveilisi myös kaikkien keskeneräisten viimeistelystä ;) mutta jätetään viimeistelyt toisiin listoihin :D

Ensimmäinen tämän kesän projektihaave on ollut uusi pihaportti. Viime kevään portinläven levityksen myötä vanha portti jäi pieneksi joten uusi portti tuli ajankohtaiseksi. Selasin tori.fi:tä ja Pinterestiä ja lopulta löysin sopivan mallin ja talkooavun kera portti valmistui ja nyt eläimille ei ole suoraa väylää pihasta tielle. Portin lisäksi olen haaveillut tien viereen tulevasta pensasaidasta. Kohta ei ole suotuisa pensasaidan istutukselle kivien ja kantojen vuoksi, mutta nyt kun vastapäinen metsä kaadettiin kokonaan pois halusin koittaa saisiko pensasaidasta hieman suojaa ja tilasin pienen määrän pensasaidan taimia kokeeksi. Saa nähdä innostuvatko ne kasvamaan :)

Toinen projekti olisi uusi ulkohuussi. Tämä uusi huussi tulisi lähemmäs taloa ja tarkemmin sanottuna vierashuoneen sisäänkäynnin läheisyyteen. Nykyinen huussini on kompostoiva, mutta tästä kakkosveskistä tulee erotteleva. (Melko pröystäilevää - kaks vessaa;) )

Kolmas projekti tuli kurjan tapaturman vuoksi ajankohtaiseksi aiemmin kuin piti eli pihakanalan oven kynnys oli pehmennyt niin, että jokin peto pääsi kanalaan ja söi kahdelta tipultani päät pois. Eli uusi ulkokanala on saatava. Tarkoitus on laajentaa sitä niin, että vuohet voisivat käyttää sitä talvella.

Neljäs projektihaave olisi tuon aikaa sitten aloitetun uuden pihattokatoksen rakentaminen. Tarvikkeet olisivat jo valmiina tontilla, mutta odottelen yhä kirvesmiestä apuun.

Viides projektihaave ei oikein ole haave, vaan enemmänkin pienoinen painajainen. Tallin katto vaatii jossain vaiheessa uusinnan, mutta projektin työllistävyys ei houkuttele.

 

Mitäs projekteja teillä lukijoilla on mielessä kesälle 2022?Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari