Kesä 2013

Kevät ja alkukesä meni niin vauhdikkaasti, että hyvä jos itse  mukana pysyin :)


Kevään suurin urakka oli polttopuusavotta ja laitumen raivaus sekä sähköistys. Laitumeni on siis vanha puolen hehtaarin pelto, jota ei ole hoidettu aikoihin. Reunat ovat puskittuneet ja jopa metsittyneet aikalailla. Muutaman ihanan miehen avulla yksi reuna karsittiin kokonaan kauniiksi valoa päästäväksi puukujaksi (leppäkujaksi) ja kaikki räjähtäneet tuomipihlajat vietiin naapurin hakekuormaan. Samalla lammasaidan reunukset käytiin läpi raivaussahalla, ja lopulta sain aitaan vedettyä sähköt :) Rakkaat vuoheni jostain syystä kunnioittavat sähkölankaa ilman sähköäkin, joten riitti kun sähköt olivat viikon päällä ja sen jälkeen kukaan ei ole yrittänyt aidasta yli eikä ali. (This is what I call miracle!)


Pihan ja laitumen raivauksesta tulikin sitten tarpeeksi puuta ensi talvea varten :) Onneksi sain rutkasti apuja niiden pilkkomisessa tai muuten nuo puut olisivat runkoja yhä! Viimeiseen rupeamaan tuli eräs naapuri apuun traktorin perässä olevan klapisirkkelin kanssa <3 eli noin kolmen kuukauden homma tuli valmiiksi neljässä tunnissa!
Pihan hoitaminen jäi kyllä kesällä muuten kovin vähälle.. kukkamaani näytti keväällä tältä >

ja kesällä pusikolta, kunnes äiti ja neiti M tulivat kylään ja riensivät kitkemään sitä :D Kaiken muun keskellä kukat ovat jääneet vähän vähemmälle huomiolle, mutta nyt olen ensi kevättä varten laatinut suunnitelman kukkamaalleni :P saa nähdä toteutuuko se..


Luulin että tämän kesän suurimmat remontit/urakat olisivat laidun ja liiteri, mutta niiden lisäksi sainkin yllätysportaat! Taloni portaat olivat jo niin lahot, että tiettyihin kohtiin oli parempi olla astumatta. Ajattelin kuitenkin, että selviän niiden kanssa vielä yhden talven ja murehdin niiden kunnostusta vasta sitten, mutta kävikin toisin! Kolmen päivän reissuni aikana vanhempani pitivät luonani majaa ja sillä aikaa ihana isäni oli nikkaroinut mulle mahtavat uudet portaat! aaaw happy <3Ja äiti tietenkin oli siivonnut torpan lattiasta kattoon ja siistinyt pihaakin urakalla, sekä maalannut keittiön pöytätasoni :)
Toinen suuri yllätys kesälle oli melkein tuiki tuntemattomat talkoolaiset, jotka tulivat eräs päivä rakentamaan kanssani possuaitausta ja niin lopulta sain haaveilemani kesäpossut <3
Nyt kun on polttopuita, olisi kivaa latoa ne liiteriin ja tämäkin haave alkaa olla totta, sillä rakoliiterini on juuri valmistumaisillaan!!

Häärämökin kävin luonani kesällä :) Sain samalla ompeluopetusta!
Kommentit

  1. Ihanat vanhemmat sinulla!!!

    Eikä se haittaa, vaikka kaikkea ei ehdikään hoitamaan tämän kesän aikana, olet saanut niin paljon muuta aikaan!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :) Kellarin rakentaminen siirtyy tosiaan ensi kesään, mutta seuraavana talvena ei sitten enää tarvitse yrittää selvitä pienellä pakastimella!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari