Miksei Suomessa ole poljettavia puimureita!?

Tai miksi niitä ei ylipäätään näytä saavan tilattua mistään Euroopasta?! Mä tahtoisin leikkiä tällaisella pienellä puimurilla! Tällainen mahtuisi pienen tallin suojaankin, eikä vaatis mitään moottoria, muuta kuin pohjelihakset ;)Kommentit

 1. Aivan mahtava!
  Täällä Suomessa omavaraisuushommat on ihan lastenkengissä. Täällä kun pienviljelytouhuista ja köyhäilystä on aikanaan päästy, ei enään ole haluttukaan palata "entiseen". Ja jos jotain ton tyyppisiä koneita on ollutkin, ne on hävitetty.
  Saiskohan tommosia tilattua jostain? Olishan se kivaa yrittää kasvattaa itelleen leipäviljaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Jenkeissä näyttäis olevan halvin 520$+ shipping, mutta lähettävätkö edes Suomeen, sitä ei tiedä. Kiinasta tai Intiasta sais varmaan halvemmalla, mutta näyttävät myyvän vain jälleenmyyjille isompia eriä.. Mitä selailin netistä niin Suomessa ei näytä olleen noin pieniä puimureita..

   Poista
  2. Jollekin bisnesideaa alkaa maahantuojaksi/jälleenmyyjäksi?

   Poista
 2. Mun mies sanois, että tuollaiset tehdään itse. Ja tekis myös! Mitä omavaraisuutta se on, että heti oltais ostamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sun mies tekee, ni mä ostan!😃 Mulla kun ei itsellä ole taitoa tehdä

   Poista
 3. Hei! Olen muutaman kerran lueskellut blogiasi, mielenkiintoisia aiheita ja kiva lukea, kiitos!

  En usko, että tuollainen videon laite menisi mitenkään läpi meikäläisistä työturvallisuusnormeista, ei niin kertakaikkiaan mitenkään, en usko että kukaan ottaisi vastuulleen tuollaisen myymistä... Saisi vähän väliä maksella sakkoja ja korvauksia, kun joku laittaisi sinne kätensä.

  Olisihan tuo laitteena tosi kiva, vaan mietin, että jos tarkoitus on saada jyvät irti, niin mitä puimakone sitten oikein tekee? Toimisiko, jos assistentti pyörittää saavissa poravispilää ja sitten syöttää siihen tähkiä? No, olisi tietysti perinteet kohtuullisen kaukana... :) mutta olisi kuitenkin itte tehtyä, samaan tapaan kuin sähkövatkaimella itse tehty voi. Tai syöttää korsia alipaineistajaan tai melkein mihin tahansa pöytätuulettimeen. No, sellainen pölymäärä ei ehkä tuollaisessa pikkulaitteessa olisi pitemmän päälle paloturvallista. Kammella veivattavat vyyhdinpuut? Polkupyörä nurinniskoin, pyörittää polkimista ja tähkiä vähän kerrassaan pinnojen väliin? Tuntuu vähän ns. lähtevän lapasesta tämä ajatus nyt :D mutta kyllähän noita jyviä varmaan saa tähkistä irti kotikonstein?

  Tai voisi leikata korsista tähkät jollain vesurin tyylisellä ja sitten hämmentää tähkiä saavissa varstoilla hakkaamista matkien?

  Akanat voisi erotella tuuleen heittelemällä tai pölynimurikäyttöisellä marjanpuhdistajalla.

  Itseänikin viljan viljely kiinnostaa, mutta niin pienimuotoisesti, että antaisin kanoille kokonaisia tähkiä.

  Lihan savustaminen olisi mielenkiintoista. Onko sinulla siitä kokemusta tai tiedätkö kursseja?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari