Minulta pyydettiin taannoin yleistä kirjoitusta lampaidenpidosta. Tässä siis amatöörin näkemys lampaiden pidosta ;) (Tekstin alta löytyy linkki vähän pätevimpiin ohjeisiin) Laku Ensinnäkin pitää keksiä joku syy miksi hankkia lampaita . Tai ei ole pakko, mutta yleensä hankinta on helpompi perustella ympärillä oleville ihmisille jollain syyllä. Lampaita voi ottaa esimerkiksi raivaussahan korvikkeeksi, lemmikiksi, tuotantoeläimeksi tai vaikkapa kaikista syistä yhdessä. Ja kyllähän ne kelpaavat myös terapiaeläimiksi. Itse lainasin ensimmäiset pässit pihaani tuolla raivaussahasyyllä, mutta omat tulivat sitten tuotantoeläinsyyllä ja hoitavat siinä samalla hyvin lemmikki- sekä terapiaeläimen virkaa. Seuraavaksi pitää päättää minkä rotuisia lampaita haluaa. Itse sain ensimmäiset lampaani lahjoituksena, joten suomenlammas-rotu tuli valittua siinä samalla :) Ja sitten voikin marssia oman kunnan maaseutuvirastoon ja rekisteröityä lampaidenpitäjäksi. Tilavaatimukset eivät ole kummo
Hieno..:)
VastaaPoistaAivan mahtava!
VastaaPoistaTäällä Suomessa omavaraisuushommat on ihan lastenkengissä. Täällä kun pienviljelytouhuista ja köyhäilystä on aikanaan päästy, ei enään ole haluttukaan palata "entiseen". Ja jos jotain ton tyyppisiä koneita on ollutkin, ne on hävitetty.
Saiskohan tommosia tilattua jostain? Olishan se kivaa yrittää kasvattaa itelleen leipäviljaa!
Älä muuta sano! Jenkeissä näyttäis olevan halvin 520$+ shipping, mutta lähettävätkö edes Suomeen, sitä ei tiedä. Kiinasta tai Intiasta sais varmaan halvemmalla, mutta näyttävät myyvän vain jälleenmyyjille isompia eriä.. Mitä selailin netistä niin Suomessa ei näytä olleen noin pieniä puimureita..
PoistaJollekin bisnesideaa alkaa maahantuojaksi/jälleenmyyjäksi?
PoistaMun mies sanois, että tuollaiset tehdään itse. Ja tekis myös! Mitä omavaraisuutta se on, että heti oltais ostamassa.
VastaaPoistaJos sun mies tekee, ni mä ostan!😃 Mulla kun ei itsellä ole taitoa tehdä
PoistaHei! Olen muutaman kerran lueskellut blogiasi, mielenkiintoisia aiheita ja kiva lukea, kiitos!
VastaaPoistaEn usko, että tuollainen videon laite menisi mitenkään läpi meikäläisistä työturvallisuusnormeista, ei niin kertakaikkiaan mitenkään, en usko että kukaan ottaisi vastuulleen tuollaisen myymistä... Saisi vähän väliä maksella sakkoja ja korvauksia, kun joku laittaisi sinne kätensä.
Olisihan tuo laitteena tosi kiva, vaan mietin, että jos tarkoitus on saada jyvät irti, niin mitä puimakone sitten oikein tekee? Toimisiko, jos assistentti pyörittää saavissa poravispilää ja sitten syöttää siihen tähkiä? No, olisi tietysti perinteet kohtuullisen kaukana... :) mutta olisi kuitenkin itte tehtyä, samaan tapaan kuin sähkövatkaimella itse tehty voi. Tai syöttää korsia alipaineistajaan tai melkein mihin tahansa pöytätuulettimeen. No, sellainen pölymäärä ei ehkä tuollaisessa pikkulaitteessa olisi pitemmän päälle paloturvallista. Kammella veivattavat vyyhdinpuut? Polkupyörä nurinniskoin, pyörittää polkimista ja tähkiä vähän kerrassaan pinnojen väliin? Tuntuu vähän ns. lähtevän lapasesta tämä ajatus nyt :D mutta kyllähän noita jyviä varmaan saa tähkistä irti kotikonstein?
Tai voisi leikata korsista tähkät jollain vesurin tyylisellä ja sitten hämmentää tähkiä saavissa varstoilla hakkaamista matkien?
Akanat voisi erotella tuuleen heittelemällä tai pölynimurikäyttöisellä marjanpuhdistajalla.
Itseänikin viljan viljely kiinnostaa, mutta niin pienimuotoisesti, että antaisin kanoille kokonaisia tähkiä.
Lihan savustaminen olisi mielenkiintoista. Onko sinulla siitä kokemusta tai tiedätkö kursseja?